Axel Springer – ett jätteförlag

Axel Springer Verlag är det största mediahuset i Europa, och under vår budgetkonferens  fick vi gå på studiebesök i deras enorma huvudkontor i Berlin! Kanske dagstidningar som Bild eller Die Welt känns bekanta? Det är bara en del av detta enorma förlags utbud, här finns massor av tidskrifter, hemsidor, Ipad-upplagor, TV och mycket annat.

Annons

Det stora mediahuset ligger precis på gränsen mellan gamla öst och väst i Berlin. Foto: Johann A Addicks

(Bilden ovan är lånad från Wikipedia, och går bra att återpublicera, klicka här för att läsa villkoren.) Efter rigorös säkerhetskontroll fick vi åka upp högt upp i huset och fick denna enorma koncerns struktur förklarad för oss. Efter teorin ett kliv rakt in i praktiken.

Finfin utsikt från konferensrummet!

Vi fick komma rakt in på Bilds redigeringsredaktion! Väldigt prydligt och stillsamt. Redigerarna jobbade med en sida var per dag.

Imponerade svenska chafredaktörer beundrar Bilds fina bilddesk, specialbeställd till redaktionen.

På redaktionen jobbade redigare för papperstidningen sida vid sida med webbjournalisterna, medan ipad-upplagan hade en egen redaktion som vi också fick hälsa på. Vi blev väldigt imponerade av deras bilddesk, där man kunde redigera, beskära och flytta runt bilder med bara sina fingrar.

Annan vinkel på den magnifika bilddesken.

I hisshuset mellan redaktionerna satt en otrolig bild av Michail Gorbatjov, George W Bush och Helmuth Kohl, taget bara för några år sedan, tror det var 2008, framför delar av muren. Uppfattade tyvärr inte forografens namn.

Michail Gorbatjov, Helmuth Kohl och George Bush.

Mer Berlintips om du klickar här!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter