Alla sjukdomar, utom skurgumsknän?

Kommer ni i mannen som hade alla sjukdomar i läkarboken, från A till Z, förutom skurgumsknän?  Jag tycker livet börjar kännas så, nu efter 45. När jag var 43 hade jag inte en enda sjukdom, nu har jag lagt mig till med hyperthyreos, allergi, tinnitus, malignt melanom samt eventuellt  kristallsjuka (också kallad lägesyrsel).
Nä, det var inte riktigt sant, tinnutus  har jag haft ett par år, liksom allergi, men sköldkörtelproblemen, cancern och kristallsjukan är sprillans nya åkommor! Klicka här om du vill läsa mer om sköldkörtelproblem! Tänkte återkomma och berätta mer om hur det var när jag fick cancerbeskedet och operationerna efter det, men just nu är yrseln det mest akuta. Det är yrselattackerna som gör att läkaren på vårdcentralen misstänker kristallsjukan.

Annons

Plötsligt börjar världen snurra!

Anfallen yttrar sig så att jag ganska plötsligt blir yr. Och då menar jag YR! Föreställ dig att någon snurrar dig runt, runt i en kontorsstol. Jag är så yr att jag inte har en chans att stå upprätt, utan måste hålla mig i väggar eller krypa om jag ska någonstans. Allt snurrande gör att jag snart blir fruktansvärt illamående och kräks.
Det hela blir först värre och värre i ungefär två timmar, sedan lättar det och blir bättre och hela anfallet tar cirka fyra timmar. Kolla mer här om du vill läsa om olika yrselsjukdomar!

Är det kristallsjukan jag har kan man göra vissa övningar som sjukgymnast lär ut, rörelser som får bort kristallerna.

Fotnot: Det var berättaren i  Tre män i en båt av Jerome K Jerome, som inte led av skurgumsknäm, men allt annat och eftersom han är en sann hypokondriker blir han väldigt irriterad och störd över detta, att han just den diagnosen fattas honom.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter