Anders Ekborg som Ingvar

Vi lyckades pallra oss i väg på teater, eller musikalen ”Ingvar” häromdagen. Den ska ju sättas upp i London, och det verkar ju vara en onödig omväg, nu när den går på Hipp i Malmö ända till slutet av april. Jag hade inga enorma förväntingar – hur skulle det gå att göra en musikal av Ingvar Kamprads liv och hans skapande av det enorma företaget IKEA?

Annons

Anders Ekborg (i mitten) spelar Ingvar Kamprad.

Det visade sig gå alldeles utmärkt! Mycket är väldigt roligt, som hur Ingvar Kamprad bestämmer sig för att uppfostra inte bara Sverige utan även resten av världen i vad som är god möbelsmak. Ochhur han lyckas, till slut, förena billiga priser med bra kvalitet.
Annat är nästan lite sorgligt, som när Ingvar tvingas bekänna sitt samröre med fascistiska kretsar och de kritiserade stiftelserna utomlands – men precis som i verkliga livet reser han sig, genom att erkänna och be om ursäkt och få folkets förlåtelse. Det sägs att Ingvar Kamprad själv inte gillar musikalen, men den är ändå ganska hygglig och går inte alltför hårt åt Kamprad.

Väldigt sevärd och det är kul att se Anders Ekborg göra en så ”snäll” roll, för hans jordnära Ingvar är mer rar än tuff.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter