Äntligen – Salovum med förmån!

Ett helt lass med SPC-flakes och Salovum, nu med förmån 140:- istället för cirka 5000:- som jag fått betala själv hittills.

Det tog tre månader att reda ut hur det skulle gå till, men i fredags kunde jag äntligen stega in på apoteket med ett fungerande beslut från en dietist och hämta ut sju paket SPC-flakes och två förpackningar Salovum – lagom så jag klarar mig en månad. Istället för att som hittills betala 2100:- per Salovumpaket och 125:- för SPC-flakespaketen per styck betalade jag nu totalt 140:-, per månad!
Det känns verkligen tryggt – ingen mer oro för att få anfall när jag inte har Salovum hemma! Bara det kan göra att anfallen glesar ut – stress ökar nämligen risken för yrselanfall och att inte ha tillgång till medicin är väldigt stressande.
Läs mer om mina problem med Menières sjukdom här och hur bra medicinen fungerar på mig!

Annons

Vill du veta hur du själv ska göra gör att få Salovum med förmån? Klicka här!

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Mollie

  Hej hur gör man för att få på recept? Räcker det med att be sin läkare?? Mvh mollie

 • Hej Mollie! Det är svårt att svara på eftersom jag inte vet vad du bor, men i de flesta landsting går det till så att läkaren (ibland krävs det att denne är specialist öron/näsa/hals om det är Ménières du lider av) kontaktar en dietist som sedan skriver ut allt du behöver för en månad. Sedan går du in varje månad på apoteket och hämtar det dietisten skrivit ut. Det går också att köpa utan recept på apoteken, men är jättedyrt – så recept är toppen.
  I mitt fall var det krångligt, för sjukhusdietisterna skriver bara ut recept från läkare i öppenvården (min läkare har privat praktik), men det SKA gå i de allra flesta landsting. Det är dock inte säkert läkaren vet hur det går till, så försök ta reda på hur det går till själv och stå på dig!
  Du kan mejla mig : [email protected] och berätta vilket landsting du tillhör, så ska jag försöka hjälpa dig!

 • Pingback: Almviks 4H-gård | Gunilla()

 • Asa Enbom

  Jag har dubbelsidig Menieres och har ätit Betaserc samt vätskedrivande medicin . Tar även SPC flingor . Men blir bara sämre så jag har beställt en veckas dos för 2550 kr .Jag har en arbetarlön så det blir inte många beställningar .Jag bor i Stockholm , och går hos specialist i öppenvården. Funkar recept i Stockholm? Carina

 • Hej Carina, fy vad trist att du också har drabbats! Du ska kunna få Salovum med förmån om du bor i Stockholm, titta gärna här:
  https://www.allas.se/sa-far-du-salovum-och-spc-flakes-med-forman/
  Det gäller att få din läkare att kontakta en dietist.
  Lycka till!

 • David

  hej! jag har miniere sjukdom o tar spc flakes samt salovum har nu giort det i 4dagar men ingen effekt har vissat sig en.jag undrar hur lång tid det tog för dig för att se effekten?

 • Hej David! Jag började med SPC-flakes och år det i en månad utan effekt, började sedan med Salovum och fick effekt direkt, från ena dagen till den andra. Första gången jag provade. Sedan har det fungerat bra i drygt sju månader, jag har tagit Salovum när jag känt att anfallen var på väg. Men i höstas fick jag ett anfall som inte gick att häva med Salovum, tyvärr, trots att jag åt mängder. Nu fungerar det igen.
  Så inte ens för mig, som svarar på Salovum är det 100 %-igt. 🙁
  Gunilla


Annonssamarbete med IQ