Annons

8 sympatiska deckare

Romanserie
De här godbitarna av Mats Ahlstedt kan jag verkligen rekommendera som mysig sommarläsning – antingen det blir i hängmattan eller medan regnet paddrar på rutorna!

Första gången jag läste en deckare av Mats Ahlstedt slogs jag av hur genomsympatisk författarrösten var. Och så tyckte jag det var trevligt att den utspelade sig i Kungälv, där vi just varit på Fars Hatt under en genomresa och suttit ute och ätit en god middag i det vackra sommarvädret. När sedan Mats fru Margareta berättade om bakgrunden till romanerna förstod jag varför jag tyckte att de var så sympatiska. Och nu har Mats själv berättat att samtalen i hans barndomshem inte sällan handlade om de olika människoöden hans pappa träffade i sitt arbete som fängelsepräst, vilket sådde fröet till sonens författarskap. Åtta deckare har Mats Ahlstedt hittills kommit ut med och de tre senaste ingår i en trilogi där huvudpersonen är fängelseprästen Johannes Brobeck, som har karaktärsdrag av både Mats pappa och hans konfirmationspräst, en säregen man som bodde i en stor prästgård på landet med sin boxer Petrus som enda sällskap. Även Petrus har en viktig roll i böckerna. I mars 2016 kommer den första delen i Mats Ahlstedts nya serie Dödligt uppsåt, som utspelas även den på Västkusten men med helt nya karaktärer. Det ser jag verkligen fram emot!

Annons
Annons
Mats_Ahlstedt foto_interpolerad
Mats Ahlstedt står framför gamla Härlanda fängelse (numera kulturhus och bibliotek) där hans pappa var fängelsepräst på 1950-talet. På den tiden hade församlingen ingen kyrka och det mest kyrkliknande som fanns var ett rum höst upp i ett av fängelsetornen! (Foto: Curt Carlsson)
Annons

Just nu kan du vinna ett bokpaket med Mats Ahlstedts trilogi Dockmakarens dotter, Trasdockorna och Ondskans spår på Hemmets.se. Klicka här för att tävla!

Dela på:

Annons

Laddar