Designhelg i Köpenhamn

Designhotellet Alexandra i Könenhamn har inrett vissa av sina rum som en hyllning till Danmarks mest kända designers. Så när vi bokade bad vi att få bo i H.J Wegners rum, eftersom det är vår favoritdesigner. Annars kunde man valt skaparen av ”Ägget”  Arne Jacobsen, medstolens skapare Börge Mogensen, Finn Juhl som gjorde pelikanstolen,  Grete Jalk mest känd för sin fräcka vikta plywoodstol kanske, eller futuristiska Verner Panton, till exempel. Vi bokade deras ”kunstpakke” och fick också biljetter till  Kunstindustrimuseum (klicka här för att se vad vi gjorde där), Louisiana och Dansk Arkitektur Center.

Annons

Här sitter jag i Bamsestolen...

Så här kan ni se hur vi mös i varsin fåtölj av modellen Bamsefar, som verkligen är trygghet och barndom för mig, eftersom mina föräldrar hade en sådan (och har fortfarande för övrigt). Och visst ser det ut som man blir kramad av en mysig björn när man sitter i den?

Och här sitter Andrew och myser i sin Bamsefar.

 Jag gillar H.J Wegners stil, för hur stora och sköna hans möbler än är så har de alltid något smäckert och elegant över sig.

Skrivhörna av H.J Wegner med savbukkestolen.

 Sängen på hotellet var kanske inte någon av hans snyggaste, men å andra sidan är ju H.J Wegner framförallt stolarnas mästare.

Ganska fin HJ Wegnersäng.

Och slutligen, så klart,  utsikten från hotellfönstret:

Utsikt från ett av Wegnerrummen (vårt låg på fjärde våningen) i hotell Alexandra, Köpenhamn.

Vill du ser utsikten från andra hotell jag bott på, klicka här.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter