Edita och Jonathans bröllop

Vi reste genom fyra länder för att gå på bröllop – men vilket bröllop!

Inte bara bruden och brudgummen piffar inför bröllopet, en och annan gäst också! Håll in-underkläderna på!

Bussen gick vid tvåtiden mot den fantastiska kyrkan i Tytuvenai. Andlöst vackert! Och när sedan den vackra bruden Edita förenades med sin Jonathan var intet öga torrt.
 
Annons

En helt fantastiskt vacker kyrka!

 
 
 

Uppspelt och lyckligt brudpar.

En kyss på kyrktrappan.

Man får var beredd på många fotografer på sin bröllopsdag....

Jonathan i samspråk med sin nyblivna svärmor.

Mamma Sheila med sin pojk Jonathan.Efter ett par timmar i kyrkan hoppade vi in i bussen igen, mot festlokalen som var sällsynt lämpad för bröllop. Rymligt och intimt på en och samma gång.Fantastisk festlokal!

Här är vårt bord, ett av åtta. Fr v Andrew, Christine, Jaqui, Mark, Brian och Madge.

Vi hamnade vid ett engelskspråkigt bord, tillsammans med brudgummens farbror Brian och hans familj.

Fyllt kycklingbröst med potatismos.

 

Underbar mat hör ett bröllop till och här var ordningen lite annorlunda mot vad vi är vana vid. Först serverades en varmrätt tilllsammans med valfritt dricka, där alla flaskorna redan stod på bordet. Rött vin, vitt vin, vodka, brandy, öl mm mm. Därefter fick man resten av kvällen själv förse sig från den stora buffén, inte helt olik ett svenskt smörgåsbord, med sill, lax, inkokt fisk och kallskuret, samt massor av bakverk.

Bröllopskakan skärs!

Andrew tog bilden av bröllopsvalsen och föutsättningarna var inte de bästa i mörkret, men jag tycker bilden blev ganska läcker.

Bröllopsvalsen.

Ett ungt proffsigt par ledde sedan lekar, gissningstävlingar med mera och allt kördes dubbelt, både på engelska och litauiska.

Rätt som det var blev jag uppkallad, tillsammans med Mark från mitt bord. det visade sig att vi skulle ställa upp i en variant av Let’s dance-tävling…
Fasa!
 Varken min kavaljer eller jag kan dansa ”styrdans” alls. Andrew och en litausik läkare som jag just nu glömt namnet på blev också utplockade till denna grymma lek. De var på ungefär samma nivå som vi, det vill säga urusla dansare.
Vann gjorde ett äldre par i hopsatt av en engelsk man och en litauisk kvinna som aldrig träffats innan, men de kunde faktiskt dansa… Mark och jag kom faktiskt på tredje plats genom en hysterisk tjurfäktningsuppvisning.

Let's dance. Mycket ofrivillig danstävling.

Vi vann en hel bunt av bröllopsvalutan, som var den som gällde under bröllopet. Den var ganska lik den vanliga lituaiska tiolitassedeln.
 

Så här ser en vanlig tiolitassedel ut. men under bröllopet gällde en annan valuta...

Men med helt andra personer på!
 

Edita och Jonathan pryder den speciella bröllopsvalutan.

Förutom det vi fick lite suddiga bilder på så var det förstås mängder av inspirerade och vackra tal, en ceremoni med ljus där vi alla deltog och lät ljusets kärlekslåga sprida sig till hela sällskapet genom tända ljus, och ett vansinnigt påkostat fyrverkeri och dans hela natten och tidiga morgonen lång…
 
Underbart vackert och fruktasvärt roligt bröllop!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter

Annonssamarbete med IQ