En underbar måndag

Vilken överraskningarnas måndag! Först ett mystiskt paket i posten – innehållande lakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa, som gör finfin lakrits, ekologisk och med finaste råvaror, till exempel lakrits från Iran.

Annons

Lakrits från lakritsfabriken i Ramlösa.

Den hade min kompis Malin Olsson skickat, till vardags är hon lokalredakör i Bräcke/Ragunda i Jämtland. Jag fick sorten ”supersalty” som är salt och söt på en gång, väldigt mumsig.

Lite senare på eftermiddagen kom Allas vaktmästare Conny Stringheim, varsamt och försiktigt med ett nytt paket, innehållande en flaska öl från Helsingborg, (som ju ligger granne med Ramlösa, vilket sammanträffande). Den fick jag av Pelle Åkesson, produktchef för Se & Hör samma alla våra korsordstidningar på Aller media.

Även är utsökta råvaror, en frisk och blommig öl med en rejäl överraskning på slutet… efter en liten stund i munnen hettar det till av chilipeppar! Vi försökte smaka den på ölfestivalen häromveckan, men då var den slut, deras lakritsöl smakade vi dock då, väldigt god.

Öl med chilismak från mikrobryggeriet i Helsingborg.

Ölen Helsingborgs Chilipeppar bryggs på Helsingborgs bryggeri och är du nyfiken kan du beställa den från Systembolaget. Det går att beställa allt från en enda flaska och uppåt.
Vill man ha bryggeriets allra populäraste öl går det inte, då får man åka till Helsingborgs systembolag. Ett öde som de drabbats av liksom min brors bryggeri Ängö kvartersbryggeri. De populäraste ölerna säljs bara i Kalmar, på Öland och i Mörbylånga – med motivering att de var för populära där! Men vissa av sorterna som Höga höjders Ängöl och Diabolisk Ängöl kan an beställa till hela landet.

Vilken supermåndag!

Vilken måndag – vilka vänner jag har!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter

Annonssamarbete med IQ