Endokrinologa problem

När min sköldkörtel började spöka stack reportagechefen Ingrid Olsson åt mig ett ännu inte publicerat hälsoreportage, som handlade om just problem med för låg ämnesomsättning. Vilket var vad vår företagsläkare misstänkte att jag hade. Blodproven visade att hon hade rätt.

Annons

Usch sa jag, vilken tur att mina blodprover visar en tydlig underfunktion (hypothyreos), det måste vara jättejobbigt att behöva slåss för att få rätt mediciner, när man redan är så här hängig.

Men knappt hade jag sagt det förrän den internmedicinare jag blivit remitterad till berättade att mina värden plötsligt låg perfekt igen och att jag visst inte hade några problem med sköldkörteln, utan troligtvis var deprimerad.

 

Inte trodde jag att artikeln om sköldkörtelproblem i Allas skulle komma att handla om mig!

 

 Deprimerad? Jag kände mig inte alls deprimerad, bara infernaliskt trött, frusen, förvirrad, glömsk och så hade jag fått ledvärk .
Men jag märkte att läkaren inte trodde mig. Hon hittade däremot en B12-brist och faktum var att B12 snabbt gjorde mig bättre. Klicka här för att läsa mer om det. Men hur kan jag få B12-brist, jag som äter mängder med ägg och kött? I reportaget stod att B12-brist ofta hänger ihop med sköldkörtelproblem…
Så jag gav mig inte. Med reportaget i ryggen  tjatade jag mig till en annan undersökning, där man belastar sköldkörteln och sedan mäter hur kroppen svarar. Först då hittade de felet.
Så nu får jag förutom B12-tabletter även Levaxin, som stimulerar ämnesomsättningen och jag känner mig inte alls så seg längre, även om det inte är helt bra ännu.

Och nu är reportaget publicerat! Läs gärna hela artikeln där  Carina Petersson från Göteborg berättar om hur läkarna hittade hennes sköldkörtelrubbning trots perfekta blodprover från Allas, nummer 45 – klicka här.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter