Ett eget julmirakel!

Dyrt, men mycket effektivt, i alla fall på mig!

Jag har i år fått uppleva ett eget, personligt julmirakel. Jag känner mig frisk igen – helt fri från symptom och har fått tillbaka full hörsel på mitt vänstra öra igen!
Som en del av er känner till drabbades jag av den besvärliga sjukdomen Menières sjukdom, som ger svår tinnitus och för vissa väldigt svåra yrselanfall.
I mitt fall snurrade världen våldsamt i ungefär fyra timmar (ungefär som att bli snurrad runt, runt på en kontorsstol)

Annons

varje gång jag fick ett anfall. Och det ihärdiga snurrandet gjorde mig så åksjuk så jag kräktes, så det var bara att parkera sig på badrumsgolvet, nära till toaletten.
Efter varje skov förlorar man lite av sin hörsel och det är de låga tonerna som försvinner, mycket typiskt för just denna sjukdom. Jag hade redan hunnit förlora en hel del av min hörsel på vänstra örat.

Min läkare Torsten Grunditz skrev ut vattendrivande, för sjukdomen ger vätska i innerörat, där balansorganet sitter, och orsakar alla besvär. Till en början fungerade detta bra, men efter några veckor ”tog” inte det vätskedrivande längre. Tinnitusen tilltog och jag fick ett nytt yrselanfall.
Jag fick tips om SPC-flakes av min kollega Lotta Hylander och började äta det. Flingorna, som finns receptfritt på alla apotek,  får kroppen att själv tillverka ett protein, AF-protein, som  hjälper kroppen att själv balansera vätskenivåerna i kroppen. Det hjälper därför vid andra sjukdomar där vätksenivåerna är fel i kroppen: Crohns sjukdom, ulcerös colit och mjölkstockning.

Flinorna kostar cirka 130:- per förpackning och den räcker drygt en vecka, lite beronde på vad man själv väger.

Flingorna, som är gjorda av specialprocessat havre ger även effekt på inflammatoriska sjukdomar som IBD och  reumatoid artrit.

Ett gram per kroppskilo och dag är lagom dos av SPC-flingorna.

Men det tar tid att få upp nivåerna i kroppen, minst två veckor, och jag blev bara sämre, trots att jag åt flingor.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Äggulepulver, med höga halter av AF protein.

Då provande jag Salovum, ett preparat där man direkt tillför proteinerna i kroppen och därför får en omedelbar effekt.  Preparatet framställs genom att hönor får äta foder med proteinet i och sedan lägger de ägg där proteinet högkoncentreras till äggulorna. Dessa gulor torkas till ett pulver. Även detta preparat kan man köpa receptfritt från apotek eller direkt från företaget.  Som ni kan ana med tanke på produktionen är priset högt: 2100:- per förpackning, en förpackning varar en vecka… Men jag satsade, provade och vann hälsan tillbaka!

När jag var på återbesök hos min läkare talade jag om att alla symptom försvunnit och att det kändes som jag fått hörseln tillbaka igen. Läkaren gjorde ett hörseltest igen – och jag hade helt fått tillbaka hörseln på mitt vänstra öra! Alltså ett konkret bevis – inte bara min känsla.
Läkaren var oerhört imponerad.
Grunditz har själv forskat och kände väl till flingorna, som dock ger en ganska vag effekt, men han förstod direkt hur äggulepulvret fungerade.
Så nu ska jag få mitt mirakelmedlet med förmån! Fast det är något en dietist måste skriva ut, efter att läkaren kontaktat denna.

Jag har alltså funnit ett livsmedel som helt kontrollerar min sjukdom, så att jag känner mig frisk igen! Och jag får det med ordentlig förmån! Vilken fantastisk julklapp.

Lider du också av någon av ovannämnda sjukdomar? Surfa in här och läs mer om Salovum och här för att läsa mer om SPC-flakes!  Företaget Pharma Scanidnavia är mycket hjälpsamma.

Klicka här om du vill veta hur du gör för att få Salovum och SPC-flakes med förmån!

Som kuriosa kan nämnas att preparatet tagits fram av Lantmännen, från början för att hålla grisar friska, när det blev förbjudet med antibiotika i förebyggande syfte forskade man fram ett naturligt preparat, som nu alltså kan ge åtminstone mig total lindring från en mycket handikappande sjukdom.

Esidrex är vattendrivande och Amosyt är åksjukepiller, båda skrivs ut mot symptomen vid Ménières jukdom om man har tur.

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • GunillaHå

  Ja, det var den bästa julklappen någonsin!

 • Åh, vad härligt att det fungerade! Och att du kan få det på recept…

 • Mikael Frohm

  Grattis! Eller vad säger man om ett mirakel? God Jul…? Ja, det spelar egentligen mindre roll, det viktiga är ju att det funkar. Hurra!

 • GunillaHå

  Tack Mikael!

 • Pingback: Mums med SPC-flakes! | Gunilla()

 • Marianne_Sandberg

  Fick sms från min dotter Catarina. Jag fick miniers för ca 1,5 år sedan. Nu äter jag betaserc, men jag blir inte bättre. Låter jättehärligt att det kan finnas hopp…Ska kolla med apoteket i morgon om Salovum finns . Kram på Dej.

 • Gunilla

  Ja, men det är infernaliskt dyrt… 2100:- för ett paket med fyra doser. Jag vet inte vika regler landstinget har i ditt län, men kolla upp det – här i Skåne kan man få det subventionerat!

 • Anonym

  Hej Marianne! Ja för mig fungerade det fantastiskt bra! Jag vet inte vad landstinget i ditt län har för regler för salovum, men här i Skåne kan man få det subventionerat.

 • Pingback: Äntligen – Salovum på recept! | Gunilla()

 • Lillian Lindblad

  Hej, jag heter Lillian och bor i Uppsala. Efter många års funderingar och problem kom man fram till att jag har mb Meniere. Fick till slut SPC-flakes utskrivet av en dietist och
  sedan tog den svenska byråkratin den långa vägen via olika
  specialapotek -utskickningsställen-betalning via ett annat ställe osv. osv.

  Har fortfarande min grava hörselnedsättning kvar och dessutom blivit extremt ljudöverkänslig. Salt och Stress skall vi bara inte tala om.

  Vet du Gunilla om Uppsala läns landsting har möjlighet att ge bidrag också för Salovum?

  Varma hälsningar
  Lillian

 • Gunilla

  Hej Lillian!
  Jo det ska fungera även i Uppsala! Hoppas det fungerar för dig!
  Gunilla

 • Angela Olsson

  Hej.
  Hittade din blogg och blev så glad, jag har också mineres och letar förtvivlat efter något som kan hjälpa/lindra.
  Har haft massor av anfall i två år nu ca ett i veckan, blir så trött på det. Nu vill läkarna ge mig Gentamycin (döda balansnerven) vilket innebär att jag blir döv på sjuka örat enl en läkare, och en annan säger att det behöver man inte bli!??!!
  Nu undrar jag om du fortfarande mår bra Salovum? Måste man äta det resten av livet? Hjälper det är det ju värt varenda krona att få tillbaka ett värdigt liv.
  Mvh
  Angela

 • Hej Angela!
  Ja det är ingen rolig sjukdom, fy vad ledsamt att du också drabbats.
  Jag tycker absolut du ska prova Salovum. Tyvärr biter det inte på mig just nu och min läkare överväger att operera in ett platsrör i örat (var faktiskt på magnetröntgen just idag). Men det hjälpte mig helt under nästan ett år och jag har fortfarande hopp om att medicinen ska ”ta” igen, för när den gör det är det fantastiskt, eftersom det inte ger några biverkningar.
  Jag skickar dig ett mejl med mer info!
  Kram
  Gunilla

 • Vivan Johansson

  Hej
  Vad glad jag blir att detta tycks fungera, har haft mineres i drygt 2 år med anfall i skov som vara mellan 10dgr-14 dgr
  med ett anfall varje dygn. Kräks och måste vara sängliggande i 3-4 timmar innan det ger sig varje gång. Har nu fått rek. havre flingor och ska prova detta

 • Hej Vivan!
  SPC-flakes är absolut värt att testa, men fråga din läkare om han inte kan be en dietist skriva ut Salovum så att du åtminstone får prova det. Jag tycker det är effektivare. Nu har jag i och för sig haft problem och ingeting har hjälpt, men oftast biter Salovum bra på mig.
  Lycka til!

 • Hej! Gå gärna med i min Facbookgrupp ”För oss som drabbats av Menières”

  http://www.facebook.com/groups/491457514261201/

 • Henrik

  Hej Gunilla.
  Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev?
  Hur pass nedsatt var din hörsel? Hade du även kraftiga ljudförvrängningar och ljudöverkänslighet?

  Jag har själv fått Meniere igen efter ett uppehåll på 15år.
  För i tiden gick det alltid över av sig själv efter ca en vecka men denna gång stannar det kvar och är värre en någonsin.

  En sista fråga, fick du röret inopererat? Hjälpte det? Och vilka symptom blev i så fall lindrade?

  Mvh / Henrik

 • Ulrika F Renberg

  Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika