Eva och Kent på besök!

Hur går det till när ett av Allas fina matjobb blir till? Idag är matredaktören Eva Boström och matfotografen Kent Jardhammar och hälsar på hos oss på Allas, för att spana in vad som händer med deras jobb när de lämnat dem ifrån sig.

Annons

Och förstås diskutera nya roliga idéer inför framtiden!

Kent Jardhammar, matfotograf och Eva Boström, matredaktör kollar in layouten som Carina Björnson skapar på sin dator. Och kul har de!

Det är många som jobbar med maten här på Allas. Maria Wigur, biträdande fackchef börjar med att beställa jobben av Eva och Kent. Eva skapar ett recept och provlagar det och Kent fotograferar den färdiga rätten i sin studio i Stockholm (och ibland även hur det går till att laga den, som i Köksskolan). Eva berättaa hur hon genom specialkontakter kan få tag i fina julskinkor eller lutfisk i augusti… för vi har lång pressläggning på Allas.

När recepten är klara tas de om hand omhand av våra textredigerare Charlotte Kask, Sanna Fogelberg, Anette Frennessen eller Ulla Karlsson Sepp. De gör ingresser (den inledande, feta texten i en artikel), sätter rubriker och väljer bilder.

Maria, Isa, Kent och Eva snackar lite om layout.

De färdigredigerade texterna och bilderna tas sedan hand om av layouten, Isa Ögren som är biträdande layoutchef eller någon av layoutarna Carina Björnsson eller Annika Nilsson. De skapar en lockande sida, med bild, biltexter, rubrik och recept i fina harmoni på sina datorer, innan reproavdelningen i Helsingborg ser över alltihop innan tidningen trycks i Norge!
Så småningom ser Ingrid Johanesson eller Anne Ulandersekretariatet till att Eva och Kent får betalt för sitt fina arbete.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter