Fantastiska frysta frukostbär

I väntan på att frilandsjordgubbarna mognar ska jag göra ohejdad reklam för en fantastiskt liten förpackning som man köper på Ica för facila 19:90.

Icas fantastiska frysta frukostbär.

I denna finner du 250 g bär varav 20 %  gojibär, 20 % havtorn, 20% blåbär 20% björnbär, 10% röda vinbär samt 10% tranbär.
Kan ni tänka er en bättre start på morgonen?  Samtliga bär ligger i topp på Orac-listan, som mäter ett livsmedels ”nyttighet” genom att jämföra mängden antioxidanter, vitaminer, mineraler och annat vi behöver. Nu hittar man inte havtorn på just denna listan, men den ska också ha högt ORAC-värde och innehålla särskilt mycket c-vitmin. Ett enda bär sägs innehålla mer C-vitamin än en hel apelsin!

Annons

Färgstarkt mums!

Jättegott är det också, i alla fall om man som jag är svag för syrliga smaker som nästan går mot surt, och inte så söta saker!

Finns som sagt i Icas frysdiskar, men inte hos alla, jag köper mina på Maxi i Toftanäs – men vilken Icahandlare som helst kan naturligtvis ta hem dem, efter lite tjat….

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter

Annonssamarbete med IQ