Filharmoni för första gången…

Häromdagen gjorde jag något som jag skjutit upp i 25 år. Jag och Andrew gick på en filharmonisk konsert. Jag har lyssnat till kammarorkestrar, pianokonserter, strängkvartetter, blåsorkestrar och en massa pop-, rock- och jazzkonserter, men av någon anledning har vi inte kommit iväg till Konserthuset och lyssnat på Malmö symfoniorkester tidigare. Och då bestämde jag mig ändå när jag flyttade från Kalmar till Stockholm för 25 år sedan, att NU ska jag äntligen se en ”riktig” konsert, eftersom det inte fanns någon symfoniorkester i Kalmar. Och i torsdags kom vi alltså äntligen iväg! Föreställningen hette lämpligt nog ”Spelglädje”.

Annons

Dirigenten Marc Soustrot tar i för kung och fosterland.

Det var Marc Soustrot som dirigerade – Varför blev man inte dirigent, sa Andrew avundsjukt – och Jean-Philippe Collard var pianosolist och dessa stycken spelades:

Debussy Jeux
Saint-Saëns Pianokonsert nr 5
Brahms Symfoni nr 1

Andrew och jag var absolut mest imponerade av Brahmssymfonin – ska  det vara symfoni ska ska det vara maffigt… och det blev det med Brahms!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter