Fina fiskebyn Ericeira

Jag brukar alltid tänka när jag lämnar ett underbart semesterställe så sorgligt, hit kommer jag aldrig igen. Jag brukar försöka åka till nya ställen, nämligen. Men med Ericeira är jag inte säker. Den lilla byn har för mycket att erbjuda för att jag ska känna mig klar: fantastisk surfning, otroliga surflärare, underbara människor, ljuvlig mat. Surfningen kan du läsa om här, resten ska ni få se här i bilder. Även ett par utflyktsmål är med, som västligaste punkten på Europas fastland, Cabo da Roca och lyxstaden Cascais, strax utanför Lissabon.

Annons

Även här fin väggkonst, precis som i Lissabon.

 

Härliga stränder, både för bad och surfning, men vattnet är iskallt!

Ericeira sett från piren i hamnen.

Minifyren på piren, i solnedgång.

Cabo da Roca, den västrilgaste punkten i Europas fastland.

 

Mysiga Cascais, inte långt från Lissabon.

Bläckfiskgryta. Portugisk specialitet.

Portugisisk tandkräm hittade vi bland alla Colgate. Typ Stomatol, fast på portugisiska alltså.

Ängeln med alla sina gamla svartvita bilder. En annan sorts gatukonst i Ericeira.

 

Härlig hund! Lokal profil, kelgris, inkastare och varumärke för klädaffären Dogtown i Ericeira.

 

Solnedgång i hamnen.

 

God lokal öl. Sagres eller Estrela eller ännu heller Super Bock.

 

Surfning också så klart!

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Anitha

  Det ser verkligen härligt ut! Jag har aldrig varit i Lissabon men däremot i Portos (mellanlandning när vi skulle till Madeira). Jag kan varmt rekommendera Madeira (som tillhör Portugal) – har varit där flera gånger – framförallt för det vänliga folkets skull. Dessutom är den blomstrande ön så otroligt vacker.
  För övrigt är Lissabon med omnejd något jag och familjen funderat på som semestermål framöver 🙂

 • Hej Anitha!
  Madeira låter verkligen härligt, tack för tipset!
  Jag har aldrig varit där, men däremot på Azorerna som liknar Madeira i klimatet och också är en portugisisk ö. Också underbart vackert och trevliga människor!


Annonssamarbete med IQ