Fjärde och femte fastedagen

Nej, det stora lyftet kom inte fjärde fastedagen, inte till en början i alla fall. Jag slokade, men krokusarna slog i alla fall ut på riktigt, i marssolen:

Annons

Mina gräddvita krokusar med gult öga - fina!

Men jag vaknade trött, tröttare än någon annan dag denna fjärde dag, utom möjligen den första då jag hade kaffeabsitenens. Enligt all erfarenhet brukar kicken komma senast den fjädre dagen, medan dag 2  och/eller dag 3 brukar vara tunga.  Men efter lunch vände allt och jag blev pigg och glad igen – kicken kom. Vi hade en vän på middag och gick och såg King’s Speech på bio – lysande film! Det är lätt att tro att en två timmar lång film som bara handlar om en stor mans problem med stamning kan bli lite tjatig. Men icke. Filmen fångade något universellt, vår skräck för att inte duga, för att göra bort sig inför världen…
Fastedag  fem har börjat bättre, trots att solen inte alls skiner. Men nu är de så lite kvar, så det känns inte som  någon större match att klara några timmar till. I morgon fyller både jag och den brunhuvade papegojan år, så jag har förberett för födelsedagsmiddagen – det blir skaldjur och musslor i morgon i saffran.  Lite rivstart efter fastan, men jag lovar att ta en liten portion och hoppa över tårtan…
Min mage är dessutom av stål och jag har aldrig haft problem med att bryta någon fasta. Annars är det vanligt att den som överäter första dagen efter fastan får ont i magen….

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter