Fler tips från London

Gillar du lyxshopping? Då är svaret Bond Street! Den gatan får man inte missa när man är i London om man är det minsta intresserad av lyxliv och/eller att spana in lyxlirare. Här ligger Louis Vuitton, Chanel, Tiffany, Mulberry, Jimmy Choo, Armani, Burberry och viss nordisk representation i form av George Jensen och alla andra märkvärdiga varumärken du kan komma på.

Annons

På Bond Street ligger lyxbutikerna på rad.

Här, på New Bond Street som går över i Old Bond Street har varenda lyxmärke värt att räkna minst en butik och det är riktigt roligt att gå och förfasa sig över priserna. Jag fotade till exempel ett par helt ordinära bruna herrskor (och raderade sedan bilden av misstag), som kostade £2500 alltså drygt 25000:-! Jösses, det var vad min första lägenhet kostade…
När Old Bond Street tar slut kommer man ut på Piccadilly och där ligger anrika Ritz. Vi försökte komma in på deras bar, men blev milt utvisade igen av en livréklädd herre – det krävs slips och kostym för att sippa på en svindyr drink där… Samma tjusiga sorts butiker finns numera ”The Village” som ligger i  i det enorma köpkomplexet Westfield som ligger i Shepherd’s Bush. Europas största sägs det.  Men i Westfield  finns också affärer för oss vanliga dödliga, som H&M och Marks&Spencer. Utanför Westfield  ligger en av Jamie Olivers italienska restaurang, som tyvärr inte var öppen när vi ville ha lunch.

Jamie Olivers restaurang i Shepherd's Bush, utanför enorma shoppingcentrat Westfield.

Våren har kommit en bra bit längre i London än i södra Sverige, och när vi är på krokusstadiet har de redan passerat påskliljor och äppelträden står i blom liksom magnolian:

Våren är mycket längre kommen i London än i Malmö!

Engelsmän har en förkärlek för så kallade ”garden gnooms” eller på svenska trädgårdstomtar och det märks till och med inne i centrala London.

Engelsmän gillar garden gnooms...

En del kan aldrig sluta köpa trädgårdsprydnader…

...och här slog det över lite eller...?

Vi lyckades också hinna med en publunch och jag var visserligen sugen på en av de traditionella pajerna (steak and kidneypie är min favorit) men det blev till slut en portion fish & chips på puben Hand & Flowers vid Kensington, Olympia.

Fish & chips på anrika puben Hand & Floweri Kensington.

Fler Londontips hittar du om du klickar här!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter