Godispizza!

En pizza med Nutella, tack! sa sonen till kyparen på lyxiga restarangen Romero i Aqaqba, Jordanien.
– Excellent choice, sir, kontrade den luttrade servitören. (”Ett utmärkt val, min herre” översatt till  svenska).

Annons

Bästa pizzan någonsin!

Och in kom en pizza utan ost, tomat och annan fyllning än, just det Nutella. Godaste pizzan någonsin ansåg Teo. Hm. Romero är annars ett mycket bra val om man vill äta lite tjusigt en dag i Aqaqba. De serverar allt, från italienskt till sushi och som sagt pizzor, till och med med Nutella på. Och servicen är mycket elegant! Prisklass för varmrätt: från 60:- (t ex lasagne som William åt, jättegod) och upp till 250:- för de mest exklusiva skaldjursrätterna. Lite knepigt att hitta, man går mot ”Royal Yacht Club” som är ett annat namn på stället, , förbi en vaktkur och irrar lite längs kajen, sedan dyker restarangen upp.)

Andra bra val är: Kinarestarangen Formosa. Bästa kinamaten jag någonsin ätit! Och då har jag ändå  ätit på många ställen, vi har som sport att prova kinamat vart vi än i världen kommer. Prisklass: cirka 85:- för en varmrätt.

(Tvåa på listan över bra kinesrestaranger ligger en restaurang på Mallorca, som jag tyvärr glömt namnet på.)

Det finns också många enkla men suveräna restaranger som serverar det jordaniska köket, många längs strandvägen inne i Aqaba. På de här enklare ställena kostar en huvudrätt inte mer än 35-50 kronor och man kan beställa massor av smårätter, meze, för mellan 10-25:- st. Underbart fräscht, vällagat och utmärkt service. Kan särskilt rekommendera en restaurang med orange inredning som har ”Amman” i sitt namn. ”Amman Duner” eller något sådant, ligger på strandvägen.

Vill du läsa mer om våra äventyr i Jordanien, klicka här.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter