Häftigt hotell i Berlin

Vilket hotell jag bott på i Berlin! Inte så hög standard, men vilken atmosfär och vilken historia. Hotell Bogota kan jag varmt rekommendera för dig som sätter atmosfär före hög standard. Här bodde gräddan av konstnärer och hotellet har ända sedan 1945 haft konstutställningar, och även nu fanns en fin utställning i hotellets mitt, som är ett schakt, med en takhöjd på säkert 12 meter.

Annons

Utsikt från balkongen på mitt hotell...

Berlin är ju mycket en upplyftande krock mellan det gamla ärevördiga och det nya trendiga och när Vouge gjorde ett modereportage så valde de att fota Keria Knightley både bland de nya, fräcka husen på Potsdamer Platz, men Hotell Bogota fick stå för historiens vingslag,  kolla här.  En blinkning till YVA, en av Tysklands då mest kända fotografer, som egentligen hette Else Neuländer Simon. Hon hade nämligen sin studio i detta hus. Hotellet visar ett urval hennes bilder på fjärde våningen, just där hon hade sin studio och bostad.

... och om man tottar till höger mot Ku'damm...

Hotellet har bara två stjärnor, och jag hade toaletten ute i korridoren, men vilken njutning att sitta på balkongen och njuta av Berlinnatten, som var ljum redan. Vi fick en värmebölja med upp till 28 grader på dagarna!

Enkelt, med toa i korridoren, men påfallande rent och prydligt.

Fler bilder hittar du om du klickar här.

Och mer om hotellets historia om du klickar här.

Mer Berlintips om du klickar här!

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Det ser ju jättehäftigt ut! Där tänker jag bo nästa gång jag åker till Berlin!

 • undrande.

  Vi funderar på åka till Berlin. Men har ett problem och det är att jag bara måste ha dusch och toalett i rummet. Inte av bekvämlighet, utan andra skäl. Däremot behöver standard inte vara toppen, bara det är rent. Har någon ett tips.

 • GunillaHå

  Hej Undrande!
  Hotell Bogota kan fungera ändå, de har många rum med toalett och dush på rummet också, fast de är då snäppet dyrare förstås, men ändå prisvärda.
  Min exman åker ofta till Berlin och om man åker buss är det bra, för det ligger bara ett stenkast från bussstationen, bara enstjärnigt, men rent och snyggt och toaletter på rummet.
  Hotellet heter Hotel-Pensionat Gribnitz.
  http://www.hotels-world.pl/b/h/hotelpension_gribnitz-69767-sv-information
  Lycka till!
  Gunilla