Hansapark på en dag!

Vi gjorde en vrålkörning fram och tillbaka till den enorma nöjesparken Hansapark i Norra Tyskland. Det tog ungefär fyra timmar i varje riktning från Malmö, inklusive båtresan. Knappt två timmar från Malmö till Rödby via Öresundsbron, 45 minuter på båten och 45 minuter till Hansapark + av- och påkörning på båten.
Eftersom vi fyllde bilen med sonen William och hans kamrater Emil och Tevin blev det bra valuta för pengarna. Att ta bilen fram och tillbaka, inklusive inträde kostade cirka 1060:- (216:-/pers)och har man väl betalat inträde på Hanspark är alla åkattraktionerna gratis. Och köper man biljetterna vid entrén kostar de ungefär 220:- (25 Euro) så man kan säga att man fick båtresan på köpet.  Men man måste köpa dem på företagets danska hemsida, klicka här!
Här är lite bilder från några av de högsta attraktionerna, Torre de la Mar.

Annons

Entrén till Hansapark.

Men det kan vara långa väntetider på de häftigaste attraktionerna... Den nyaste attraktionen, Flykten från Novgorod som kommer upp i 100 km/h på 1,4 sekund, är visserligen snabb. men du får vänta en timme på att komma fram!  Ungdomarna orkade vänta och intygade att det var väl värt allt köande. 

Andrews fot.

Vi åkte istället de attraktioner som inte var någon väntetid alls. Varav en ganska häftig, Flygande hajen. Den vände sig upp och ner och stannade så! Jag tyckte INTE det var kul, det kändes som jag höll på att glida ur och störta till marken. Dödsångest och inte ens kill i magen, eftersom den stod stilla….

Utsikt från Torre de la Mar.

Nä, då rekommederar vi Super-Splash (fast man blir våt!),Flygande Holländaren, eller någon café…Andrew och jag åt glass/drack öl (gissa vem som körde?) istället.

Kul bananglass.

Annars var det är kul resa, värd både den långa resan och priset. Passar även för små barn – massor av attraktioner som passar även dem!

Andrew fick en öl...

Att vi dessutom hann köpa godis (ungdomarna), öl och sprit (Andrew) och vin (jag) i Bordershop i Puttgarden gjorde ju inte saken sämre…

Hansapark har i år öppet till den 21 oktober.

Hanspark ligger precis invid Östersjön.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter