Hemlisen i Skurup…

Vad var det för hemligt jag höll på med i Skurup i går egentligen? Jo, jag var och hämtade en Allas ljustake från Iittala, en sådan som vi erbjöd våra plusprenumeranter att köpa för en tid sedan.
Den är till Tina Jansson, chefredaktör på Allas till och med april 2007, då jag tog över. Tina fyller år på söndag (hurra, hurra, hurra och grattis!) och hela redaktionen uppvaktar henne med denna ljusstake som vi förvandlade så här:

Annons

Allas-ljustaken från Iittala är väldigt enkel och stilren i grunden, en tung gjutjärnspjäs.

Helena Ljunggren, fackchef på Allas, hjälpte mig att dekorera den. Vi köpte tre buketter rosor och la oasis i blöt över natten. Helena skar och pusslade i oasis så hela ljusstaken var fylld och garnerade med rosenblad runt ljusstaken. Sedan fyllde vi på med rosor och matchade ljusen med de grönrosa rosorna.

Fin va', som en bedårande rosentårta!

Självklart kan man växla dekorationer och ljusens färger efter årstid, och till vardags kanske använda den som stumpastake?

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter