Hotellutsikt i Prag

Prag är så vackert och vackrare utsikt kunde vi inte få. Först på ena sidan av Moldau eller Vltava som tjeckerna själva säger, och sedan på andra sidan floden.  För säkerhets skull delade vi nämligen upp våra fem nätter i Prag och bodde första tre nätterna på Boathotel Matylda, rum nummer 20, ett trevligt fyrstjärnigt hotell, med en italiensk restaurang i Matylda och rummen i  den andra båten Klotydla.

Annons

Båten Matylda och syster Klotylda vackert förankrade vid flodens strand.

När vi kikade ut genom vårt fönster var där oftast några fågelkompisar, bland annat en svan, som nästan försökte komma in genom förnstret och se om vi VERKLIGEN inte hade något gott, gammalt bröd eller så?

Ivrig svankompis utanför vårt fönster i båten.

Efter tre dagar på båten traskade vi över närmaste bron till hotel Maimason Riverside hotel, ett femstjärnigt hotell som vi bodde på mest för att det var Andrews födelsedagspresent, det där hotellrummet och faktiskt inte så dyrt, cirka 800:-/natt och rum, faktiskt 100:- billigare än båthotellet.  Men då ingick inte frukost och den var dyr, 150:-/person och dag. Visst, det var en  bra frukost i och för sig, men till det priset kan man äta en bättre middag i Prag.

Fin utsikt från rum nummer 412 på Maimaison Riverside Hotel i Prag.

Först blev vi besvikna, eftersom vi var utlovade rum med utsikt, men fick ett mot den rätt tråkiga innergården,  men personalen ordnade snabbt ett med utsikt. I och för sig ville de inte kännas vid att vi var lovade ett sådant rum, men jag hade bevis med mig, bokingsbekräftelsen i mobilen.

Andrew myser i det fina rummet.

Det var dekorerat med stora tunga gardiner, vansinnigt sköna sängar, ett stort badrum med både dusch och badkar och två tvättställ och fina tofsar och blingbling på lampor och speglar överallt:

Fina tofsar.

Fint blingbling på lampor och speglar.

Mer om Prag hittar du om du klickar här!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter