Hurra för Carinas 36 år!

Arbetskamraterna hade samlat till tre Savoy-vaser av Alvar Aalto. Visste du att Alvar Aalto själv kallade vasen för "Eskimåflickans skinnbyxor"? Fina blommor från Allas och från Aller Medias direktion, som också uppvaktade med en snygg lila resväska.

Idag, efter imponerande 36 år i företaget, var det dags för kollegor och ledning att säga tacka den grafiska formgivaren eller som det heter till vardags, layoutaren, Carina Björnson (ni kunde läsa om henne i sommarens Allas, nummer 27, där hon berättade om sin hobby, att måla akvareller och om sitt intresse för kultur och resor som hon delar med sambon Lars-Eric.

Annons

Under avtackningen berättade Carina om den dramatiska första dagenAllhem (Allas och Hemmets veckotidning fanns då på förlaget Allhem i Malmö, och inte som idag Aller Media). Hon försov sig och höll på att komma försent! Telefonen var död när hon skulle ringa taxi så hon fick ringa på hos  grannfrun, som knappt hunnit upp ur sängen, för att få tag i telefon. Först fick taxin köra till dagiset för att lämna sonen Jesper som var liten då, och sedan till Allhems förlag.
Hon hann just i tid innan klockan slog åtta, den utsatta tiden.

Tre sorters tårta!

Carina hade med sig tidningar och skisser från tiden innan datorernas intåg.

Här är reportaget från i somras, klicka på det så blir det större.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter