Johannamuséet

Minsann om vi inte hittade ännu ett smultronställe i Skåne, nämligen Johannamuseet i Skurup! Nu var jag ju tyvärr inte med, men pensionärerna och Andrew tyckte det var ett jättetrevligt utflyktsmål, som verkligen gjorde skäl för sin devis – Minnenas Museum. Alla foton är tagna av Andrew Jones.

Annons

Mycket roliga prylar. Från vänster svärmor Anne, mamma Gun, apan herr Nilsson, Nils Holgersson och pappa Åke.

Här finns många fina gamla bilar, motorcyklar och cyklar, men också annat än fordon, som gamla positiv, leksaker och detaljer från frisörsalonger och mycket annat.

Pete gillade den här motorcykeln.

Våra föräldrar, som var unga på femtiotalet, kände igen massor av fordon.

På femtiotalet hade min pappa en gammal Pontiac från 1935.

Johanna, vem är det då? Jo det är museets grundare Manfred Almkvist stora kärlek, en Ford från 1914. Manfred skulle ha fyllt 100 år den 27 augusti om han levt, så det är snart dags för jubileum.

Johanna, den gamla fina Forden som gett muséet sitt namn.

Inte nog med att museet gav riktiga nostalgikickar,de hade ett jättetrevligt café, där familjen Jones åt mackor med  Swedish meatballs och familjen Håkansson stekt sill.

Spelmaskin, fast på annat sätt än vi brukar men idag, nämligen ett gammalt positiv.

Museet är inte så stort, men det går ändå lätt ett par timmar eftersom det är så mycket att se, perfekt även i regnväder! Just nu har de dessutom  specialutställning om Östen WarnebringÖsten med rösten och om damfriseringens historia. Det finns också filmtrekvisita från Hasse och Tages filmer, historien om grundaren Manfred Almkvist och om Nils Gustaf Håkansson mer känd som Stålfarfar, mannen som blev berömd för sina långa cykelturer i allt högre ålder.

Till och med Andrew hittade något att vara nostalgiskt över - biljard och öl har alltid legat honom varmt om hjärtat.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter