Lakrits och öl i Italien

Mode och design i all ära, men lakritsen och ölen är också utmärkt i Milano! Den här goda ölen var visserligen från Parma, men det är ju inte så himla långt från Milano.

Flaskan rymde 75 cl och räckte gott till två,

Ölen hanterades med största respekt, och placerades i en ishink på fot, som vore det den finaste champagne. Gott och frisk, med blommig smak!

Annons

Eva Malmström, chefredaktör på Allers trädgård njuter också av ölen.

Lakrits var inte så lätt att få tag i som jag trodde, men det anrika varuhuset Rinascente hade en egen sort och på flygplatsen hittade jag Tabu, en mycket god lakrits med smak av mint. det brukar jag inte gilla, men i denna lakritsen var mintsmaken så diskret att den bara anades och faktiskt lyfte fram lakritssmaken ännu mer.

Varuhuset Rinascentes egen lakrits och Tabu.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
  • Anni

    Vad bra att du är lakrits-researcher, tycker jag som är en riktig lakritsälskare! Visste inte att det var speciellt för Milano.

  • Hej Anni! Nej, lakris är inte speciellt för Milano, mer för Calabrien i södra Italien, antagligen var det därför jag inte hittade så många sorter. Jag var för långt norr ut i Italien, helt enkelt! Däremot hade de väldigt fint risottoris!