Lakrits i London

Jag brukar se till att prova lakrits var helst jag kommer i världen. Precis som vodkabältet (som går från Grönland till Norge, ner till Polen, vidare till över till Ryssland och hela forna Sovjet, plus de baltiska staterna), så finns det ett saltlakritsbälte, från Norden och (lite svagare genom Tyskland) ner till  Holland. Därär det lätt att få tag i saltlakrits – se där ett saltlakritsbälte!  Lyxlakrits (mycket ren lakrits)  kommer ofta från Franrike och kanske ännu hellre Italien. Men sötlakrits kan man få tag i på de flesta håll i världen.
Till exempel i Storbritannien där jag hittade, förutom de två inhemska påsarna, en verkligt god variant från danska Haribo ”Pontefract Cakes”. Det är en engelsk klassiker, som danskarna tydligen tillverkar bara för den engelska marknaden!

Annons

En dansk variant på engelsk lakrits och två inhemska påsar.

Men den påsen hade jag gärna köpt även här hemma! Den hade nämligen smaksatts med ”treacle” en slags mörk sirap som påminner om melass i smaken, som man gärna använder som smaksättare till kakor och kola  i Storbitannien.. Lakritsen är söt, men inget knussel med lakritsrot, så lakritssmaken är fin och tydlig.

Mer om lakrits hittar du om du klickar här.

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Kvastmakaren

  Hej igen
  Lasse från Hållplatsens Lakritshandel, jag gillar att du är så intresserad av lakrits. Om du har ngr tips om god lakrits runt om i världen, så skulle jag uppskatta om du mailade mig om dem, så att jag kan köpa in dem.
  MVH
  Lasse
  http://www.lakritshandel.se

 • GunillaHå

  Hej igen Lasse!
  Du har ju ett stort sortiment, men jag lovar att tiopsa om jag hittar något intressant! Har två varoriter i från Norge Rustede spiker och Danmark Toms Blue Jean. Kolla även den här amerikanske länken – mycket godis har de! http://www.licoriceinternational.com/licorice/pc/American-Licorice-c2.htm

 • martin

  det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

 • Hej Martin!

  Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är fantastisk, i mitt tycke bättre än Ramlösas!