Lakritsöl – kan det bli bättre?

Oj så mycket gott vi satte i oss under helgen, min bästis Malin och jag!
Först bjöd jag på lammsadel med myntasås – mums! Nästa dag var vi på resutaurang Volym och det bästa där var faktiskt deras drinkar. Malin beställde en chilidrink och jag en med honung och tequila.

Annons

Malin är nöjd med drinkarnas utseende.

Fast chilidrinken smakade inte mycket chili, men tequiladriken var desto godare.

Wow, Malin!

Nästa dag, i lördags, var vi på ölfestival i Malmö Brygghus, och fick vara med om en jättesuccé. 19 mikrobryggerier hade med sig sina bästa öl, sedan kostade det 170:- i inträde och varje 10 cl provsmakning kostade 20:-.

Självklart utmärkte sig min brors Ängöl, bland annat utsåg Sydsvenkans ölkännare Håkan Engström ölet till ett av festivalens fyra bästa – Alla tiders Ängöl är Håkans storfavorit tillsammans med tre sorter till!

Malin och jag tyckte bäst om Ängöls nya ångöl – Höga höjders Ängöl, en ny sort som är en mellantiing mellan lager och ale, mycket humle i och gjord som en amerikansk steam beer – ångöl på svenska.

En annan favorit var så klart Helsingborgs Bryggeris lakritsöl! Jo det är sant – den var riktigt mumsig, en tydlig lakritssmak som ändå inte tog över! Tyvärr tycks den inte finnas ute i handln ännu, men det gör deras chiliöl, som vi inte hann smaka innan den tog slut, det var vi besvikna över.

En annan favorit var Anders Dubbel IPA från Eskilstuna Ölkultur, med massor av humle som jag älskar!

Efter festivalen gick vi på utmärkta restaurangen Rebell och åt rökta räkor, tallrik med havets delikatesser, revben , krabbkakor och fläskkorv – mycket gott och till efterrätt deras variant på snusklubban, en lakrits- och kolaefterrätt.

Ledsen att du missade festivalen? Tänk på att det går bra att beställa flaskor från små bryggerier på Systemet. Själv beställde jag Ängöls Höga höjder (Tyvärr får man inte lov att köpa Ljuva Livets eller Alla tiders Ängöl eftersom de är för populära !?!!?) och det tog ungefär en och en halv vecka innan jag fick den.

Jag är lite partisk, man det vara världens sötaste ölflaska? Fin form och liten, knappt 15 cm hög (eftersom den är framtagen för att serveras på de som flyger till Kalmar och serveras på planet).

Sötaste ölflaskan?

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter