Lerinpackning à la Döda Havet

Under jullovet smorde jag in hela mig med geggamoja. Men inte vilken gegga som helst, utan en helkroppsinpackning med Döda havs-lera och dessutom på plats, på stranden i Jordanien!

Insmord med lera som ska göra huden mjuk och smidig, direkt från Döda Havet.

Det var inget tjusigt spa jag höll till på, nej, för 3 dinarer (cirka 30 s kr) fick man ta lera ur en kruka på Döda havets strand och smörja in sig bäst man ville.

Annons

Lågpris-Spa.

Men det var bara jag som smorde in mig, sönerna Teo och William fegade ur och Teo gjorde bara en diskret krigsmålning av leran. Men faktum var att de missade något, jag blev faktiskt betydligt mjukare i huden i flera dagar efteråt.

Fegisvaraiant av Teo.

Att bada var en fantastisk upplevelse, det gick inte att simma bröstsim, det gick inte att hålla balansen, jag for runt som en vante tillbaka till ryggläge.

Extremt lättflytande blev man i Döda havet.

Å andra sidan kunde man ligga och flyta på rygg utan att röra en fena.

Här ligger William och Teo bekvämt.

Döda havet är sannerligen salt, det fick jag erfara när jag fick en pyttedroppe i ögat. Tårarna strömmade och William fick leda mig iland. Ska du i, glöm inte att ha en flaska med sötvatten på stranden, ifall du får saltvatten i ögonen! Runt 30% ligger salthalten på, så vattnet blir i stort sett sterilt, inget kan leva i den sältan.
Man kan se avlagringarna av salt vid strandlinjen.

Salt som stelnat i strandkanten.

Varje dopp i Döda Havet gör en 10 år yngre, så själv är jag bara 15 år nu (jag badade 3 gånger) och Teo och William badade bara två gånger var och föds om knappt fem respektive 3 år om påståendet stämmer…

Vill du läsa mer om vår resa till Jordanien, klicka här.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter