Lilla Anne blir livräddad

Idag har vi räddat livet om och om igen på ”Little Anne”! Lyckligtvis  är lilla Anne en övningsdocka och det hela var en övning i HLRhjärt och lungräddning, så det var inte skarpt läge denna gång.

Eleanor Martinsdotter pumpar nästan liv i dockan Anne... hade det varit på riktigt hade hon definitivt ökat chanserna för henne att överleva.

Det var sjuksköterskan Anne-Mari Stridh Westman, som till vardags hålls på Hälsan själv i Helsingborg som kom med dockor och övningar till oss på Hemmets veckotidning och Allas och väldigt många valde att gå. Nu har vi runt 20 nyutbildade livräddare i huset – det känns tryggt!

Annons

Frasses matte Gunilla Hedenby kan också pumpa och blåsa för livet.

Här ovan ser ni Frasses matte Gunilla Hedenby kämpa för livet (det är ganska tungt jobb faktiskt).  Vi fick lära oss framstupa sidoläge, hjärtkompressioner, inblåsningar, hur man agerar vid luftvägsstopp och hur man använder en hjärtstartare och  många har gått kursen flera gånger, så det känns tryggt att vistas här i huset!

Anne-Mari Stridh Westman demonstrerar hjärtstartaren - sedan fick vi öva!

Vill du lära dig mer om hjärt-lungräddning? Kanske gå kurs direkt, på webben? Klicka här!  

Här försöker jag blåsa liv i Anne. Ann-Mari kollar att allt går rätt till. Foto: Gunilla Hedenby

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Monica Berglund

  Hej Allas! Bra initiativ med HLR. Jag jobbar på Förskolan Plinten i Karlstad och vi ska börja våra kurser nästa vecka. På min avd. Rumpnissarna går vi kurser ca. vart tredje år för att friska upp kunskaperna. Tänk – en liten insats kan faktiskt rädda liv! Var rädda om varandra! Kram Monica

 • GunillaHå

  Hej Monica! Vad skönt att höra! Här på Aller media har vi erbjudits att gå kursen vartannat år – och många har passat på att gå alla tillfällen. När man går hyfsat ofta känns det tryggare, man minns ju lättare det man repeterar!