Matte kom hem….

augusti10-2 018augusti10-2 019

Se här, en kaffetjuv i aktion! Det är Sara, senegalapegojan som vid alla tillfällen försöker komma åt mitt kaffe. Hon älskar kaffe, särskilt med mjölk i, men mer än två klunkar får det inte bli per dag. Det tror jag inte vore bra för varken  magen, eller krävan.
Annars är det värsta gift man kan tänka sig avokado! Konstigt va? I varenda fågelbok varnas för att ge minsta bit. Avokado är dödligt giftigt för papegojor och parakiter och kanske andra fågar också. Det är ju annars frestande att ge dem, krämigt och fett, precis som fåglar vill ha det.

Annons

När ingen är hemma får våra två papegojor vara i tvättrummet, där inne kan de flyga fritt och eller gå in i sin bur. När man går eller kommer flyger de fram till fönstret som vätter precis mot ytterdörren. Och så tittar de med stora , gråtmilda ögon och ser ut att undra:  ”När kommer du hem igen?” eller ”Var har du varit så länge?” På bilderna nedan ser du Madiba, vår brunhuvade papegoja.

Sverkermm 001Sverkermm 003

(På bilden till höger speglar sig grannens hus i fönstret, det blev väl effektfullt?)

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Lena Wilör

  Jag känner mig igen det med min goja morhuvad)också att han gillar kaffe också(Han är helt besatt av kaffe). Vi kan inte lämna en kaffekopp utan att sätt ett fat ovanför kaffekoppen. Jag måste säga att det var en rolig blogg sida den här, angående om dina papegojors små bus.

 • Gunilla

  @Lena:
  Haha, kaffe är tydligen ”hett” pagegojgodis, i alla bemärkelser.
  Även vår nymfparakit Amigo älskade kaffe. Tack för värmande ord om bloggen. Papegojorna är hemma medan jag och mina pojkar är i Jordanien på semester. Men min sambo är hemma hos gojorna.


Annonssamarbete med IQ