Medicin mot yrseln

Nä, min yrsel blir inte bättre, tyvärr. Häromsisten fick jag ännu ett  yrselanfall när jag var ute på restaurang, inte så kul. Tur att jag var i gott sällskap, som hjälpte mig hem snabbt som ögat! (Tack Tina och Leif för hjälpen!) Ménières sjukdom är inte så kul, läs mer om diagnosen här.

Annons

Och en natt vaknade jag och trodde brandlarmet tjöt, men det var tinnitusen som ökat i intensietet. Nästa dag ringde jag min läkare Torsten Grunditz, som då tyckte att sjukdomen blivit så akut att vi inte kunde invänta yrselutredningen som jag ska göra om ett par veckor.

Jag fick medicin direkt, vattendrivande och åksjukepiller,. De vattendrivande tar man i hög dos, så kan man i bästa fall få ner vattenhalten i innerörat och åksjuketabletterna dämpar yrseln och illamåendet om jag trots allt får ett anfall.

Esidrex är vattendrivande och Amosyt är åksjukeåiller, båda biter på Ménières jukdom om man har tur.

Så nu provar jag den vattendrivande medicinen och hoppas att det ska hjälpa!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter