Mums med SPC-flakes!

Spc-flakes - ska de göra susen? Eller anti-susen i dett fall.

 

Mina tinnitusproblem vill inte ge med sig, men nu provar jag en specialflinga, SPC-flakes som finns på apoteket som kan hjälpa oss som drabbats av Menières sjukdom. Det är min kollega Lotta Hylander Allers, som kom med tipset, faktiskt för flera veckor sedan, fast det hade jag glömt.
Men nu blev jag påmind och har därför genast åkt och köpt ett paket och ätit flingorna till lunch. Ett gram av flingorna per dag och kroppskilo bör man äta för att få effekt.
Så nu är frågan om de gör susen (eller anti-susen, för det är ju sus jag vill bli av med…)
Flingorna ska även kunna lindra morbus Crohn och ulcerös colit, som är kroniska  tarmsjukdomar. När det gäller Menière så fungerar de genom att påverka vätskebalansen.  Alla symptomen orsakas av för hög vätskenivå i innerörat. Ett protein, kallat AF, är viktig i den processen i kroppen och flingorna ökar den naturliga nivån av proteinet i kroppen och får på så sätt ner vätskenivån i innerörat.  
Hoppas, hoppas det fungerar mot min menière!
I kliniska studier har man kunnat visa att många med menières sjukdom får lindring, dock finns det inga studier på hur just tinnutusen, som är ett av symptomen, påverkas. Men jag tycker att om vattennivån i örat går ner, borde tinnutusen också automatskt lindras, det är min egen reflektion.
Läs gärna mer här om menières sjukdom och medel som kan lindra sjukdomen.  Vill du läsa mer om just min situation klickar du här. 

Annons

Flingorna påverkar vätskebalansen genom att öka produktion av protein AF i kroppen, som är med och styr de funktionerna i kroppen.

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Jag lider också av Ménières sjukdom sedan många år… började idag också att äta SPC flakes. Tycker du att de hjälpt något?

 • GunillaHå

  Hej Lisbeth! Svårt att säga, jag blev bums kvitt de akuta besvären med äggpulvret Salovum (står också om i min blogg), som ju är så infernaliskt dyrt (2100:- för 24 doser) och sedan dess har jag fortsatt med flingorna och är besvärsfri. Men det kanske jag hade varit ändå, utan flingorna? Svårt att säga, men äggpulvret hjälpte på ett par dygn!

 • Pingback: SPC-flakesbak! | Gunilla()

 • Pingback: Härliga flapjacks med spc-flakes | Gunilla()

 • Ingrid Alias UWO

  Hej!
  Jag undrar om jag får använda din bild med SPC-flakes i en talrik i en Power Point för en utbildning riktad till apotekspersonal?
  Vore toppensnällt om du kan maila svar på [email protected]
  Tack på förhand!!
  /Ingrid

 • Du är välkommen i Facebookgruppeb ”För oss som drabbats av Menières”

  http://www.facebook.com/groups/491457514261201/