Nattåg ger ro i själen

Kändes lite gammaldags högtidligt att stiga på det svartlackerade tåget...

Jag åkte nattåg för första gången på många år i förra veckan. Det var en härlig retrokänsla att anmäla sig till en ung herre i båset på perrongen, som med en riktig bläckpenna strök mitt namn i en lista på papper.  Därefter samlade jag  ihop mina kjolar (nåja jag hade jeans) och gick upp på det svarta, blänkande tåget som lät som ett riktigt tåg när det dundrade iväg, dudunk-dudunk-dudunk. Fick lust att leta efter mina hattlådor.. .det kändes som om det var 20-tal och jag var på väg till Paris.

Annons

Men jag skulle vara i Stockholm tidigt nästa morgon, så för att slippa gå upp mitt i natten och flyga valde jag tåget. Jag sov jättebra, gillar tågets gungningar och till skillnad från förra gången var det inga ”ungdomsgäng” i 50-årsåldern som drack öl och skränade hela natten.
Tåget lämnade stationen vid 22.40 och vi var nog framme vid femtiden på morgonen, men blev inte väckta förrän 6.30.

Mysa med Allas i sängen.

Frukost fick vi äta på hotell så det blev ägg och bacon, mums. Det enda som inte kändes helt optimalt var duschen, som var lika med toaletten, där man bara drog runt sig ett draperi, som gärna klibbade sig mot kroppen.

Utvilad inför mötet med alla annonsörerna i Stockholm som kommit till oss på Allerdagarna. Med på bild även Lotta Hylander, chefred för Aller, Eva Linis på annons, jag, Ulla Lagerblad chefredaktör på Hemmets veckotidning och Eva-Stina Sandstedt chefredaktör på Året Runt.

Men annars var allt perfekt, så jag kom upp utvilad till Allerdagarna i Stockholm.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter