50-talsnostalgi

Min mamma Gun och pappa Åke uppträdde på festplatser.

Dags för 50-talsnostalgi! Mina föräldrar var artister på 50-talet och det var Andrews föräldrar också! Och nu har jag lyckats komma över bilder från deras respektive discipliner: Konståkning på enhjuling och ballroom dance! Mamma och pappa och ett annat par (Gunvor och Lasse) åkte land och rike runt och visade upp sig och sina konster på enhjuling. Pappa och Lasse hade faktiskt världsrekord. De cyklade på världens då högsta enhjuling, drygt 6 meter!
De började att uppräde i och runt Kalmar med omnejd, men fick allt fler uppdrag. De fick till och med erbjudande om att uppträda utomlands, i Israel men det blev för komplicerat och sedan blev det lumpen för herrarna och allt rann ut i sanden. ”The Rohdos”upplöstes. (Jo, de stavade namnet så).

Annons

Anne och Pete tävlade i dans ungefär samtidigt i London. I London och övriga Storbritannien var ”Ballroom dancing” stort och fortfarande finns det kvar en och annan danshall. De dansade foxtrot, vals,salsa, tango och allt annat ni sett i ”Let’s dance”. De var framgångsrika, och Pete, som är några år äldre än Anne var till en början lärare åt Anne och de andra nybörjarna. De träffades genom dansen.

Anne och Pete var ett elegant par som tävlade i så kallad "ballroom dance".

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter

Annonssamarbete med IQ