Nyår i Jordanien

Vi var inte helt friska när vi åkte i väg, så det blev inte det ystraste nyårsfirandet i år, trots att vi hade semester och hotellet i Tala Bay i Jordanien bjöd på brakfest. Se här hur William kämpar emot tröttheten, men däckar strax innan 12-slaget:

William kämpar på...

William kämpar på...

..men tar en tupplur innan tolvslaget.

 

Själv slog jag väl inte heller klackarna i taket, utan var rätt dämpad på grund av en otroligt envis förkylning.

Annons

Vi firade alltså på hotellet i Tala Bay, som ligger ungefär 7 km utanför Aqaba i Jordanien och nyårsbuffén var fantastisk. Just när jag proppat hela magen full upptäckte jag att det vankades både ostron och hummer, så det blev till att pressa ner lite till. Fina partyhattar, tutor och serpentiner fick vi också på festen.

Fin glittrig krona har jag på mig!

 

Teo var den som var piggast:

Teo firar nyår.

 

Förutom den maffiga buffén hade hotellet Marina Plaza slagit till med ett helt partytält, modell större. Här var det musik och underhållning och de som var piggare än vi dansade natten lång, både till discjockeyns musik och levande band:

Party och dans med discjockeyn Sam.

 

Självklart bjöds det också på magdans. Denna bild är dock tagen vid ett annat tillfälle under resan, men hon får vara med här ändå:

Magdans är givet på nyårsafton, men denna bild är tagen vid ett annat tillfälle.

Jordanien är ju muslimskt, men har så klart en del kristna i landet, och vi fick veta att man gärna firar alla helger, så muslimer firar lite jul, kristna hänger med på det muslimska nyåret och Ramadans avslutande fest Eid al-fitr och muslimerna firar gärna vårt nyår också. Så man hade självklart julgranar, tomtar och till och med magnifika pepparkakshus på hotellet:

Pepparkakshus hör julen till även i Jordanien.

 

Jag berättar mer om våra upplevelser i detta spännande land i morgon!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter