Pampiga Sundsvall

Vi hann kika på den pampiga staden Sundsvall under vår weekend i mittersta delarna av Sverige, i alla fall Maria och Malin och jag. Är man i Sundsvall får man absolut inte missa hotell Knaust med sin tjusiga marmortrappa. Det var här skogspatronerna kollrade bort småbönderna med fina middagar och sprit och köpte deras skogar för en spottstyver.

Annons


Malin och Maria i den berömda marmortrappan på hotell Knaust i Sundsvall.


Det brukar berättas  att en kung ska ha ridit uppför trapporna men enligt andra källor  så var det ”bara”  en ponny som tog sig uppför trapporna och fick sedan fraktas ner i bagagehissen….
Hur som helst, hela Sundsvall är en synnerligen gedigen stad, särskilt i förhållande till sin storlek, och det beror på en stor brand 1888 (Sundsvallsbranden) som ödelade staden. Efter det fick enbart stenhus uppföras i stadskärnan.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter