Pub Crawl Shepherds Bush to Hammersmith

Pubarna runt Piccadilly Cirkus är nog trevliga, men om jag får rekommendera en riktigt mysig pubrunda, eller pub crawl som det heter på engelska, får det blir Shepherd’s Bush till Hammersmith Bridge. Utgå från Askew Road och vandra ner och titta in på ”The Eagle”, 215 Askew Road, Shepherd’s Bush, London, W12 9AZ.

Annons

Andrew myser under blommande träd på The Eagles innergård.

En jättemysig pub, med en stor fin trädgård på baksidan. Fortsätter du Askew Road söderut tills den tar slut och sedan tar till vänster på Goldhawk Road, därefter direkt höger in på Paddenswick Road som snart övergår i Dalling Road. Därefter går du ner i en ”subway” alltså en gångtunnel under gatan och hamnar i den söta parken Furnival Gardens vid Hammersmith Bridge. Här hittar du en av Londons verkliga oaser! (Vill du skippa Shepherd’s Bush och åka direkt hit är Hammersmith tunnelbanestation den närmaste.)

Vid Hammersmith Bridge ligger pubarna på rad.

 

Intill bron ligger puben Blue Anchor, 13 Lower Mall, W6 och bredvid ligger roddklubben i Hammersmith som också fungerar som pub/restaurang när den inte är bokad. Klicka här så kan du se om den är bokad. Roddklubben som egentligen heter Auriol Kensington Rowing Club har en central roll i filmen Sliding Doors om du sett den. . Det ligger ytterligare en pub vid sidan av den, som jag tyvärr glömt namnet på. Ännu trevligare blir det om du fortsätter längs Themsen västerut. Nästan gömd i Furnival Gardens ligger supermysiga The Dove.

Supermysig pub! Terassen vid temsen är helt avskild, ljuvligt läge i söder!

Och fortsätter du någon kilometer till västerut, hittar du Old Ship, min sambos Andrews favoritpub. Den dyker upp just när man tror att det är dags att ge upp, bakom en krök.

Andrew har hittat hem.

Här har du också avskilt läge, få turister och en fin utsikt över floden.

Här sitter jag och myser på Old Ship i Hammersmith.

På engelska pubar brukar det finnas massor av god öl på fat att välja bland. London Pride, en god ale kan rekommenderas. Skulle du mot all förmodan tröttna på öl, kan du alltid välja en cider, även de brukar finnas på fat. Scrumpy’s är den bästa men även Strongbow slinker ner. Eller blandar du lika delar öl och cider till en snakebite. Så här års dricker man gärn Pimm’s i London, en spritdryck som blandas med läsk till en läskande sommardryck, oftas får man jordgubbar, gurka och annat smått och gott i sin drink. Öl- och drinkpriset ligger på 3-4 pund ungefär, och eftersom pundet nu kostar ungefär 10:- så innebär det 30-40 kronor.

Fin skylt också!

Fler Londontips hittar du om du klickar här!

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Anitha

  Hej! Jag blev så glad när jag fick se bilder av Old Ship. Där var jag för många år sedan när jag var i London. Oförglömligt för mig. En pub som ”sticker ut” och är lite över det vanliga. En pub man minns för den fina stämningen där.

 • Gunilla

  Hej Anitha!
  Visst är the Old Ship en speciell pub – jag kan glädja dig med att den är lika fin som förr, i alla fall enligt min sambo, som ju ofta gick dit som ung. Själv hade jag aldrig varit där tidigare.