Recept på kesokaka

Kesokaka med färska bär, mmmm! Foto: Ingrid "Inkan" Holmqvist

Här kommer bilder på kesokakan, tagna av  Ingrid ”Inkan” Holmqvist! Stort tack Inkan! Titta gärna in på hennes två bloggar, om katten Ligan och Inkans träning:

 
Jag blir glad över en peppande kommentar. 🙂

Nu har man gjort succé igen. Med ett recept, förargligt nog inte från Allas, utan från min bästis Malins mamma Sonja, som i sin tur nog fick det från någon annan på tidigt 80-tal.
Ibland måste jag leta mig fördärvad efter det där receptet, men om jag lägger det här på bloggen kan ju både jag och andra hitta det igen, smart va?

Annons

Kesokaka/Cottage Cake/Osttårta
(Kärt barn har många namn)

Pajdeg:
1 dl socker
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg

Blanda socker och vetemjöl och smula ner smöret. Rör ner ett ägg och arbeta ihop den till en deg. Ställ degen att vila kallt.

Ostmassa:
2 stora ägg
100 g smör
400 g keso
3/4 vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
ev 2 tsk vaniljsocker

Skilj äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna hårt. Smält smöret och låt svalna något. Blanda keso (som ev kan passeras för en smidigare konsistens – fast det brukar aldrig jag göra) med vetemjöl, socker och äggulor samt mjölk (samt ev vaniljsocker). Rör en stund stund och rör sedan i smält smör. Vänd/rör försiktigt ner äggvitorna.

Klä botten och sidorna på en pajform med lötagbar botten med degen (ska ej förgräddas). Häll i ostmassan. grädda i cirka 50 min i 150-160 grader.

Så här ser kasokakan ut innan gräddning. Foto Ingrid "inkan" Holmqvist

Sikta över florsocker, kakan kan med fördel serveras med massor av färska bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar.

Kesokakan är färdig! Foto: Ingrid "Inkan" Holmqvist

Senaste kommentarer

  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa
  • christer winnerhag: hej bra artikel ang b12 , äter dessa tabletter själv och mår toppen just nu , men ack slutar man...

Etiketter