Annons

Läckra kanelmuffins med banan, choklad och valnötter

Jättegoda muffins som du snabbt rör ihop när du har ett par övermogna bananer och några bitar choklad liggande. Lite valnötter gör dem ännu godare.

Kanelmuffins med choklad, banan och valnötter.

Det här behöver du till 12 muffins:

Bananer, mogna: 2 st

Choklad, 50-70%-ig: ca 100 gr

Valnötter: 2 dl

Kanel: 2 rågade msk

Siktat dinkelmjöl eller vetemjöl: 5 dl

Havregryn: 2 dl

Rörsocker eller strösocker: 2 dl

Annons

Smör, normalsaltat, kylskåpskallt: 100 gr

Ägg, medelstora: 2 st

Annons

Mjölk: 2 dl

Bakpulver: 4 tsk

Snabba kanelmuffins med choklad, banan och valnötter.

Så här gör du:

1. Tag fram 2 ägg och 2 dl mjölk.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Förbered 12 muffinsformar.

4. Rör ihop 5 dl mjöl, 2 dl socker, 2 dl havregryn, 2 rågade msk kanel och 4 tsk bakpulver i en bunke.

5. Finfördela 100 gr kallt smör i mjölblandningen.

6. Tillsätt äggen och mjölken och rör om.

7. Mosa 2 mogna bananer och blanda ner i smeten.

8. Hacka ca 100 gr choklad och blanda ner i smeten.

Annons

9. Hacka 2 dl valnötter ganska grovt. Lägg undan 1 dl till garnering och blanda ner resten i smeten.

Kanelmuffins med choklad, banan och valnötter.

10. Skopa upp smeten i formarna, strax under kanten på formen.

11. Kör in plåten strax under mitten i ugnen och grädda dina muffins ca 20 minuter eller tills provstickan känns torr.

Kanelmuffins med choklad, banan och valnötter.

12. Låt dina muffins svalna på ett galler under en bakduk.

Kanelmuffins med choklad, banan och valnötter.

Muffinsen håller sig fräscha flera dagar och går utmärkt att frysa.

Kanelmuffins med choklad, banan och valnötter

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar