Det här behöver du till 3 portioner:
Torskfilé, djupfryst (eller färsk): 400-500 gr
Babyspenat, fryst: ca 450 gr
Grönsaksbuljong, pulver: 1 msk (eller 1 tärning)
Tomater: 2 stora
Fetaost: ca 150 gr
Vitlök: 2-3 klyftor
Timjan, torkad: ca 1 tsk
Kruspersilja: 1 knippe (eller ½ paket fryst, 20 gr)
Mandelspån: 4 msk
Solrosfrön: 4 msk
Salt: 1 tsk
Svartpeppar: några drag med kvarnen (ca 2 krm)
Servera till:
Kokt potatis, sallad, sugarsnaps
Gör så här:
1. Tina spenat, djupfryst torskfilé och fryst persilja, om du använder sådan.
2. Sätt ugnen på 225 grader, sätt ugnsgallret på mittfalsen och smörj en ugnsform.
3. Krama vätskan ur den tinade spenaten och täck formens botten med den.
4. Strö 1 msk grönsaksbuljonpulver över spenaten (eller smula 1 tärningar).
5. Lägg den tinade/färska torskfilén över. Salta och peppra (1 tsk salt resp 2 krm peppar/några drag med kvarnen).
6. Pressa 2-3 vitlöksklyftor över torskfiléerna.
7. Skiva 2 stora tomater och lägg ut skivorna över torskfiléerna.
8. Skär fetaosten i tärningar. Lägg dem över tomatskivorna och strö över ca 1 tsk torkad timjan.
9. Hacka färsk persilja och blanda persiljan med 4 msk mandelspån och 4 msk solrosfrön. Strö detta över rätten.
10. Ställ formen mitt i ugnen 25 minuter. Lägg bakpapper över efter ca 15 minuter eller när mandelströsslet börjar bli brunt.
11. Koka potatis och gör en god sallad att servera till.
Vill du ha recept på fler lättlagade fiskrätter till vardags?
Klicka här för recept på italiensk fiskgryta med pasta på 8 minuter!
Klicka här för recept på snabb thaifiskgryta!