Annons

Minipavlovor (glutenfritt recept)

Världens godaste och mest lättgjorda dessert som du kan förbereda kvällen före kalaset (ja, till och med veckor i förväg). Gör portionspavlovor, fyll dem med vispad grädde, dekorera med bär och pudra florsocker över.
Midsommardrömmar (glutenfritt) recept
Det här är en dessert som älskas av barn i alla åldrar.

I år är jag lite sent ute och bakar därför ingen midsommartårta utan gör istället minipavlovor som jag fyller med vispgrädde och jordgubbar. Jag bakar dem kvällen före midsommarafton, sedan vispar jag grädde och fyller dem med bär när det är dags att servera desserten. Tänk på att minipavlovor kan göras 1-2 veckor i förväg och förvaras i mikron eller i kall ugn där de behåller sin sprödhet. Jag har valt att göra dem ganska stora eftersom jag vet att mina gäster älskar dem. Du väljer själv vilken storlek du vill ha. Kanske trevligt att kunna bjuda på mer än en till de glupskaste gästerna. Gör dem i så fall lite mindre.

Annons

Midsommardrömmar (glutenfritt) recept

Det här behöver du till 3-4 minipavlovor:

3 äggvitor (1 medelstor äggvita väger ca 35 gr)

2 dl florsocker eller strösocker

Annons

1 krm ättikssprit

 

Fyllning:

3 dl ganska hårt vispad vispgrädde

1 liter jordgubbar

1 ask blåbär

Lite florsocker att strö över bären

Annons

Midsommardrömmar (glutenfritt) recept

Så här gör du:

1. Separera vitor och gulor vilket är lättast att göra när äggen är kylskåpskalla. Låt vitorna stå framme 30-60 minuter så att de blir rumstempererade innan de vispas (dock ej nödvändigt).

2. Sätt ugnen på 100 grader.

3. Lägg ett bakpapper på en ugnsplåt.

4. Lägg äggvitor och ättikssprit i en stor skål av glas, keramik eller rostfritt (ej plast). OBS! Se till att skålen är ren och torr. Vispa med elvisp så här: När skummet börjar stelna häller du i 1 msk socker i taget under fortsatt vispning. Vispa tills allt socker är tillsatt och du kan vända upp och ner på skålen utan att äggvitorna rinner ut.

Midsommardrömmar (glutenfritt) recept

Annons

5. Skeda upp 3-4 klickar på den bakpappersklädda plåten och gröp ur dem med baksidan av skeden så att de liknar fågelbon.

6. Kör in plåten strax under mittfalsen i ugnen och grädda minipavloverna 2 timmar.

7. Efter 2 timmar stänger du av ugnen och låter minipavloverna stå kvar tills de ska garneras, gärna över natten.

8. Strax före servering: vispa grädden ganska styvt, skölj jordgubbarna och låt dem torka, noppa dem sedan. Fyll minipavlovorna med vispad grädde och dekorera med bär. Pudra florsocker över bären med en tesil.

♥♥♥

Vill du ha fler midsommarrecept?

Tårta med rabarbermousse, lemoncurd och fläderblomsgrädde

Annons

Klicka här för recept på midsommartårta med lemon curd, rabarberfyllning och fläderblomsgrädde!

Nötmarängrulle med limoncellomousse och hallonrippel

Klicka här för recept på marängrulle med limoncellomousse och hallonrippel! 

Dela på:

Annons

Laddar