Annons

Smarriga chokladbollar av kaksmulor (recept)

Mal torra kakor till smulor, blanda med choklad och andra godsaker. Lite rom, konjak, likör eller punsch sätter pricken över i!
Smarriga chokladbollar av överblivna kakor - recept
En god kaka att ta fram till kvällskaffet! Gott som godis!

Hur mycket du behöver av de olika ingredienserna beror på hur mycket kaksmulor det blir av dina torra kakor. Kör dem i mixern och mät hur många deciliter kaksmulor det blir. (Eller köp småkakor och kör i mixern.)

Annons

 

Det här behöver du:

Kaksmulor (4 dl kaksmulor ger ca 20 chokladbollar)

Smör, normalsaltat, mjukt: 25 gr till 1 dl kaksmulor

Kakao: ½ msk till 1 dl kaksmulor

Florsocker: ¼ dl till 1 dl kaksmulor

Annons

Vaniljsocker: ½ tsk till 1 dl kaksmulor

Rom, konjak, punsch eller likör: ½ msk till 1 dl kaksmulor

Kokosflingor att rulla chokladbollarna i (ca 1½ dl till 20 chokladbollar)

 

Gör så här:

1. Tag fram smöret i god tid så att det blir mjukt.

2. Kör kakorna till smulor i mixern. (OBS! det ska inte bli mjöl.)

3. Rör ihop kaksmulor, smör, kakao, florsocker och vaniljsocker.

4. Häll i en skvätt rom, konjak, punsch eller likör. (OBS! Smeten får inte bli rinnig.)

Annons

5. Ställ in smeten en stund i kylen så att den stelnar lite och blir lätt att rulla chokladbollar av.

6. Rulla chokladbollarna i kokos (eller riven choklad eller något annat du gillar) och lägg dem gärna i pappersformar.

7. Förvara dina chokladbollar i en plastburk med lock. De är godast att äta när de kommer direkt från kylen. (Det går utmärkt att frysa dem och ta ut dem ett par minuter innan de ska ätas.)

Smarriga chokladbollar av överblivna kakor - recept

♥♥♥

Sotarmurrar - läckra glutenfria småkakor av bara 4 ingredienser

Klicka här för recept på glutenfria sotarmurrar som du kan baka när du har ett par äggvitor över!

Dela på:

Annons

Laddar