Rund under fötterna

Från sandaler med rund sula...

Från sandaler med rund sula...

Jag är alltid rund under fötterna. Och det har fått min hälsporre att läka ut!
Om du inte vet vad hälsporre är (eller plantarfascii som det heter när det ska vara fint) kan du klicka HÄR för mer information. 
Så när jag nu går från sommarens sandaler till jodhpurs (jag höll ut med sandaler och strumpfria tår så länge det bara gick), så byter jag från MBT-sandaler till MBT-boots.

Annons
...till boots med lika runda fötter!

...till boots med lika runda fötter!

Det är så så kallade antiskor, som med sina rundade sulor som gör att man blir lite instabil. Det låter kanske inte som en fördel. Men det innebär att måste räta på sig för att hålla balansen så hållningen blir bättre och trycket på foten när man går hamnar mitt under hålfoten istället för på hälen. Så när jag  hade gått och dragits med min hälsporre i ett år så läkte den ut på ett par veckor med de nya skorna.

Kanske inte så vackra, men jag har dem jämt på mig, har ett par som jag går med inomhus också.  Och nu kan jag till och med springa (jo då, de finns som träningsskor också), vilket jag aldrig mer trodde att jag skulle kunna klara när hälsporren var som värst.
De är verkligen inte billiga (mellan 1500-3000:-) men eftersom jag är helt ointresserad av allt annat skomode nuförtiden så jämnar det ut sig, även om jag väl aldrig direkt varit någon Imelda Marcos (ni minns väl den filippinska presidenthustrun, som när maken föll avslöjades med mer än 1000 par skor i garderoben?). Men för min del går gränsen numera vid rund sula, har inte skorna det får det vara.Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • TAck och lov har jag inte fått någon hälsporre än…/Eva

 • Gunilla

  Nä, det är en hopplös smärta. Och så begränsar det skovalet också…

 • Pija

  Tjenna Nilla, jag är här nu… 🙂
  Mina väninnor och jag satt just och diskuterade sköna fotriktiga skor versus snygga högklackade…vi tittade ned och upptäckte att vi hade Rieker´och Gabor på oss. Så vi är inte långtifrån ”MBT” skor. Våga vägra ha ont i fötterna! Har tom insett att jag inte har stl 42 utan stl 43..och det gjorde jag när jag var just 43…Det du! Nuförtiden kan jag vicka på tårna!
  Kram
  /Pija

 • Gunilla

  Hej Pija! Visst är det skönt att mogna lite grand och vågra vägra massa dumheter!