Sara är hemma igen!

Det var en inflammation i lederna i Saras högra ben (både i has och knäled) som orsakade smärtan, så nu får den lilla senegalpapegojan kattmedicin och är ordinerad burvila. Men vi fick ta hem henne igen,  vad skönt! Röntgenbilderna visade att inget var brutet och att troligtvis alla inre organ är i ordning.

Annons

Burvila är tråkigt tycker Sara, som putsar fjäderdräkten i väntan på bättre tider.

När sambon skulle hämta receptet blev han förvirrad, var finns djurapoteken egentligen, dem har man ju aldrig sett till? Men det är ju läkemedelsverket och de vanliga människoapoteken som ansvarar för recept även till djur. Medicinen som hon fått utskriven heter Metacam och fungerar både antiinflammatoriskt och smärtlindrande. Och den har redan börjat verka, hon haltar inte längre!

Inflammation i lederna botas med kattmedicin, även om man är en papegoja!

När en liten, liten papegoja ska ta kattmedicin bli doserna pyttesmå, bara 0,07 mg. Vi fick en särskild spruta till Sara, kattdoseringssprutan blev för stor (där kan man möjligen mäta upp 0,7 mg).  Man sprutar helt enkelt in medicinen i näbben på fågeln. Lyckigtvis tycker Sara att medicinen smakar mums , Madiba tykcte abslut han skulle få samma dos varje dag, för det luktade ju så gott!(förvaras oåtkomligt för papegojor!)

Mysa i all stillsamhet i mattes knä är också tillåtet.

Förutom allt detta har veterinären tagit blodprov, för att kolla att njurar, lever och andra blodvärden är normala. Men de svaren får vi vänta på ytterligare en vecka. Men eftersom Sara redan är så pigg har vi gott hopp om att de är helt i sin ordning!

Mer om mina papgojor och andra söta djur om du klickar här!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter

Annonssamarbete med IQ