Schimpansen Santino och jag…

Ni har väl hört om den smarta schimpansen Santino i Furuviksparken i Gävle, som är inte bara är smart och kan planera i förväg? Han samlar stenar, knackar loss betongbitar och gömmer dem i förväg, för att kunna kasta dem på besökarna, när de väl dyker upp.
Läs mer om den listiga schimpansen Santino här. Jag vill också påpeka att detta beteende, att kasta projektiler, är ett naturligt för manliga schimpanser, som gärna vill visa sig dominanta och tuffa inför sin beundrarinnor.

Annons

Schimpanser kan planera och i nödfall även jag...

Santinos beteende har inspirerat även mig idag. Kan han planera kan väl jag , tänkte jag och gick bestämt fram till frysen och tog fram TVÅ paket älgfärs, eftersom sonen William klagade över hur lite köttbullar han får i skolan, nämligen:
”Lika lite som treor som väger 35 kilo, är det rättvist?”(William själv går i nian och väger dryga 70 kilo, mest brottarmuskler.)

Dubbel sats köttfärssås får det bli. Det var väl välplanerat av mig? Nästan schimpansnivå?

Alltså fick jag planera för att få hem en storätare också, därav de två paketen.
Som sagt, kan schimpanser, kan jag! Idag slipper jag förvirrat undra vad vi ska ha till middag när jag kommer hem – köttfärssås med pasta blir det.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter