Skölja näsan!

Förkyld och snorig, men omöjligt att snyta ut eländet? Känner ni igen denna äckliga situation så vet ni hur jag känt mig de senaste dagarna. Förkylning med begynnande bihåleinflammation.
Men så kom jag ihåg en grej som var väldigt användbar i just dessa sammanhang. Nasaline, som finns på de flesta apotek för knappt en hundralapp. Också väldigt bra vid pollenallergi, till exempel.

Annons

Ljummet saltvatten och spruta är allt som behövs.

Den består helt enkelt av en stor spruta att skölja näsan med, med ett särskilt silikon  munstycke, som sätter en virvel på vattnet när det far upp i ena näsborren och sedan ut genom den andra, tillsammans med allt otyg. Visst, det låter lite äckligt, men hur trevligt är alternativet, där allt sitter kvar i näsan/bihålan?

Extra rent och utan jod eller vanligt bordssalt? Du väljer.

Det går också att  köpa helt rent salt, bra om man till exempel är allergisk mot jod eller rädd att utveckla en sådan allergi, men annars går det lika bra att blanda eget saltvatten med vanligt bordssalt, självklart helst utan jod, men är det bara tillfälligt är även salt med jod OK. Anledningen att vattnet ska vara salt är man ska ligga nära kroppens egen salthalt,   då svider det inte eller känns obehagligt. Faktiskt!
Riktigt bra, särskilt i kombination med nässprej (som man tar EFTER sköjningen så klart), som biter bättre i en ren näsa.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter

Annonssamarbete med IQ