Skönhetsfotografering

Idag ska ni få följa med Miranda Elg, vår praoelev på en skönhetsfotografering, hon skriver och fotograferar själv, varsågoda:

Här börjar torsdagens plåtning

Det var nervöst och spänt för Camilla som satt och väntade på att bli fotad. Camilla jobbar egentligen på Allas och nu skulle hon vara modell i det första uppdraget. Fotografen heter Pernilla Wästberg och makeup stylisten är Max Söderberg och Eva Larsson som är makeup, stylist och skönhetsredaktör.

Annons

Det är vardagligt och neutralt som är temat och de använde sig av en vanlig grund helt utan mascara. Jag blev väldigt förvånad över hur snyggt och enkelt det blev med bara en vanlig grund utan någon mascara alls. Man tror inte att det kan bli så snyggt! Men det blev det och det borde man tänka på att använda för det är oftast bara det naturliga som är så vackert!

Camilla Gerdsland

Efter detta blev det lite mer och mer smink för varje gång . Först lade de till lite vinrödaktig färg på läpparna och fyllde i ögonbrynen. Det blev en vacker ton till den blommiga sommarklänningen. På fotograferingen med Camilla var temat mycket sommar så det var härligt att se alla dessa blommiga klänningar sväva förbi!

Camilla sminkad av stylisten Max Söderberg

Camilla fotad av fotografen Pernilla Wästberg

Sedan blev det en brunaktig ögonskugga och mascara. Läpparna var knallrosa i ”Pink Punch”. Man band ihop kinderna och ögonskuggan med rouge över ögonen och Camilla fick vackra naglar i fin rosa nyans. Detta var en längre böljande fin strandklänning!

Brun ögonskugga läggs till

Läpparna somrigt knallrosa

Nästa steg är en riktig partylook som man kan få använding av nu i sommar kanske? Det här var nog en av mina favoritklänningar som hade en exotisk limegrön färg med mönster med lila och blåa toner i. Till det hade hon ett fint halsband med glittrande stenar i samma nyanser. Man lade till en eyeliner i brun ton så att man fokuserade mer på ögonen än läpparna i detta fallet. Då tog man alltså ett läppglans med en mer neutral färg. Hon fick också två tuperade bollar på sidorna som gjorde hela looken mer festlig. Snyggt!

En vacker grön klänning på en vacker tjej

Det var en rolig plåtning med Camilla och hon var så fin på bilderna! Det är kul att se en människa förvandlas på det sättet!

Nästa plåtning var med Pia som jobbar som modell nu lite då och då. I dessa plåtningarna var det mer en höstinspiration. Med orange och rosa färger.Det var samma här som på förra plåtningen med Camilla att man började med en naturlig bas och fotade den. Sedan byggde man på till att det blev en festligare look!

Steg för steg med modellen Pia:

Pia sminkad av Max

Fotas med en vardaglig look med härliga höstfärger!

Pias plåtning

Pias sminking

Kläder och smycken

Tips som jag fick

Några tips jag fick är att om man ska ha en ögonbrynspenna så är det bäst med en ljusare ton än vad man egentligen är i sig själv så att det inte blir för markerat. Ett annat tips är att använda fuktspray när man har sminkat på ansiktet. Jag har aldrig testat det men det verkar som att sminket håller bättre då på något sätt! Så det får jag testa någon gång!

Sedan det sista tipset: Att naturlig look alltid är vackrast!

Jag fick hålla reflexskärmen så det var kul att vara med och hjälpa till med bilderna på något sätt!

Jag tyckte det var en rolig upplevelse att vara med som prao hos Pernillas plåtning! Jag fick lära mig mycket och det var roliga och snälla människor att jobba med! Så tack så himla mycket för den här upplevelsen alla ni!

Jag är med och hjälper till med reflexskärmen

/Miranda (praktikant på Allas veckotidning)

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter