Skyddare i nöden

Jag har ett tips så här i väntan på pollentider. Jag är allergisk. Mot pälsdjur, kvalster, latex och mögel. Men det finns en effektiv skyddare i nöden! Väldigt sympatisk också eftersom det inte är någon medicin som påverkar kroppen. Nej, det är ett mekaniskt skydd, jag talar om Nasaleze, som består av ett mikroskopiskt fint pulver av cellulosa som man sprejar upp i näsan som ett litet dammmoln. Det är inte alls obehagligt. Det märks så lite så jag har gått över till den sorten med mentoldoft, för att alls känna att den verkligen hamnar i näsan. (Innan höll jag på och sprejade i luften hela tiden för att försäkra mig om att det verkligen kom något. Slöseri. Mentol är därför bra, då känner du på doften att du fått en dos!)   I näsan bildar det tillsammans med fukten en hinna, som blockerar partiklarna av t ex epitel från pälsdjuren eller pollen. Fungerar alltså även mot pollenallergi och andra luftburna allergener.

Annons

Blockerar det du är allergisk emot.

Väldigt skönt att slippa äta antihistaminer, som kan knocka en fullständigt, många  blir väldigt trötta. Man kan också kombinera det med antihistaminer, om man vill ha extra skydd, t ex om jag vill hälsa på någon som har hund eller katt, eller åka tåg eller bil med en pälsdjursägare eller liknande.
Finns på apotek och i hälsokostbutiker! Kostar lite drygt en hundralapp och är mycket drygt, räcker minst en hel pollensäsong. Här kan ni läsa mer om hur det fungerar.

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter