Slinter skidan i snön…?

Idag är jag arg på mig själv. Det beror på att jag igår åkte jag för att köpa en adventsbelysning och kom hem med ett längdåkningspaket. Kanske inte så mycket för att jag köpte skidor, utan mer för att jag inte köpte dem som jag ville ha –  skidor som är vallningsfria.

Annons

Våga vägra valla! Fast det gjorde inte jag... Spana in alla konstiga saker på golvet och då plockade han ändå bort häften när jag redogjorde för mitt enorma ointresse av vallning.

Nej, han lurade på mig ett par som ska grundas, tejpas och vallas , och tyvärr jag har ingen aning om hur det går till. Och vad värre är, inte den minsta lust att lära mig!
Detta försökte jag inpränta i försäljarens medvetande, eftersom han inte kunde hjälpa mig med dessa moment, men han envisades med att jag skulle ångra mig om jag köpte ”fuskskidorna”…
Men varför kan de inte hjälpa till i affären? Ingen cykelaffär skulle säga ”men olja kedjan och pumpa i luft i däcken får du göra  själv”. (Vilken jag annars skulle klara utan problem…)
Så även om det blir snö kanske jag aldrig kommer ut i spåren för att jag inte fick köpa fuskskidorna. (Fick och fick, men säljaren, som dessutom var inhyrd uppifrån landet för att vara specialist på längdåkningsskidor avrådde bestämt.)
Å andra sidan vet man ju aldrig med Skåne, det kanske inte blir någon snö alls… och då har jag ytterligare ett år på mig att förstå hur skidorna ska göras åkningsfärdiga. Hör gärna av er om ni vet någon sportbutik i Malmö som kan fixa mina skidor och kanske lära mig hur jag ska göra i framtiden….

Våga vägra valla! Gjorde inte jag... Spana in alla konstiga saker på golvet och då plockade han ändå bort häften när jag redogjorde för mitt enorma ointresse av vallning.

Julbelysningen? Jo då, den köpte jag på  Ikea och passade på att spana in deras julbord, såg fint ut, kanske man ska slå till med 99:- endera dagen? När den är uppsatt i helgen (belsyningen)  återkommer jag till den då ska jag ställa upp i julfönstertävlingen – fast givetvis utom tävlan.

Senaste kommentarer

 • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
 • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
 • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
 • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
 • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter
 • Maria

  Vallningsfritt är värdelöst. Det går trögt utför och det vill man ju inte! Du köpte rätt!

 • GunillaHå

  Hej Maria! Tror du att jag kan hitta någon som kan hjälpa mig med grundningen då….? 😉

 • Gunilla

  Men vem ska lära mig att valla…?
  😉