Smöret från himmelriket!

Just nu har jag har enbart smör på mackan. Men inte viket smör som helst. Äkta smör från Azorerna!

Ibland är det bästa pålägget smör...

Min kollega Eleanor och hennes man Göran åkte till Azorerna för någon vecka sedan . När jag fick veta det berättade jag om semestertrippen jag och min pojkar gjorde ett höstlov för ett par år sedan. Fantastiskt resmål som har ALLT!

Annons

Undersköna vyer, spännande platser att besöka som svavelosande vulkaniska platser (där man lagar mat i den heta marken), varma källor som gör dig yngre, varma vattenfall, unika växter, illgröna kratersjöar, valar, delfiner – you name it. Och världens godaste smör. Korna går nämligen ute året runt och betar och det finns ingen tung industri på öarna, så luften är ren därute mitt i Atlanten.

Inte konstigt att smöret på Azorerna smakar gott när korna lever så här året runt?

Inte konstigt att smöret smakar gott när korna lever så här året om!

Vilken lycka när Eleanor kom hem med ett paket smör till mig! Nu äts det med andakt hemma hos oss…. och minnena väcks till liv.

Teo och William med grön kratersjö i bakgrunden.

Här tar sig pojkarna ett dopp i ungdomens källa, vilket kan tyckas lite onödigt för deras del, de var bara 11 och 13 på den tiden:

Hett bad i Ungdomens källa.

William och jag har har slagit oss ner i ett litet träd:

Trädmys...

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter