Stör ej, lakritsprovning pågår!

Igår fick jag ett sådant där trevligt uppdrag i jobbet igen. Tre nya sorters lakrits  måste provas, en skattkista fylld med: Juveler, Pärlor och Briljanter.

Tre nya sorters lakrits från malaco.

Pärlorna var salmiakkulor, som trots salmiaksmaken var ganska söta i smaken, med ett krispigt skal som omslöt ett mjukare inre, Briljanterna sockerpudrad sötlakrits  av mjuk sort och Juvelerna mjuk saltlakrits. Malaco kan det här med lakrits, men jag tycker ändå de borde tagit steget om inte fullt ut, så lite längre. Sockret borde varit lakritspulver, och lite mer lakritssmak ändå i de två andra sorterna. Smaken var bra – men lite starkare tack!
Om nu chokladälskarna kan köpa 80% choklad i vilken butik eller kiosk som helst, så borde ju vi lakritsälskare kunna hitta mer koncentrerad lakrits också? Tiden är mogen för det….

Annons

I morgon åker jag till Milano i jobbet och hoppas att jag då får tillfälle att bunkra upp ett lager av prima rålakrits… italienarna kan detta med rålakrits!

Mer om lakrits hittar du om du klickar här!

Senaste kommentarer

  • Birgitta Lander: Hej! Angående plastpåsarna man lägger frukt och grönt i , som många tycker är omöjliga att öppna!...
  • Ulrika F Renberg: Hej Gunilla – jag undrar vart jag kan nå dig för en del frågor kring meniere? MVH Ulrika
  • Henrik: Hej Gunilla. Får man fråga ifall du fick Salovum att bita på dig igen efter att dess effekt uteblev? Hur pass...
  • GunillaHå: Hej Martin! Ja och även Renée Voltaire har en ask med rålakrits(finns bland annat på Coop och Ica) som är...
  • martin: det finns nu en svensk premiumlakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa

Etiketter